Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α                      Χίος 19-12-2013
ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ… ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Με μελέτη μπακάλικου η Κυβέρνηση προαναγγέλλει 44 απολύσεις εργαζομένων στο Δήμο Χίου.


Τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων-με ότι αυτό σημαίνει- επέλεξε τελικά η Κυβέρνηση προκειμένου να προαναγγείλει χιλιάδες απολύσεις στους ΟΤΑ όλης της χώρας, μεταξύ αυτών και σαράντα τεσσάρων (44) συναδέλφων διαφόρων ειδικοτήτων στο Δήμο της Χίου.
Με βάση διάτρητα στοιχεία μελέτης μπακάλικου, η Κυβέρνηση με αλχημείες βαπτίζει πλεονάζον προσωπικό  τον αριθμό των δημοτικών υπαλλήλων που η συμφωνία με την Τρόικα ορίζει να απολυθούν.
Προκαλεί και εμπαίζει τους εργαζόμενους η Κυβέρνηση έχοντας συμπαραστάτη- ως πέμπτη φάλαγγα- την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ που φαίνεται να συμφωνεί και να ευλογεί τις απολύσεις. Μετά το όργιο παραπληροφόρησης και εφησυχασμού από την πλευρά των Δημάρχων, ήρθε η ώρα της αλήθειας και των απολύσεων. Τα ευχολόγια τέλειωσαν, η διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έφτασε και η στάση του κάθε Δημάρχου καθορίζεται πλέον έμπρακτα.
Καλούμε το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή Χίου να διαχωρίσουν τη θέση τους από τη μνημονιακή πλειοψηφία της ΚΕΔΕ και να συμπαραταχθούν με τους εργαζόμενους στον αγώνα ενάντια στη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ξεπούλημά της στα εργολαβικά συμφέροντα και τις απολύσεις.  Προς τούτο ζητάμε άμεσα τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χίου καλεί τα μέλη του σε εγρήγορση και αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους. Σε συντονισμό με τον αγώνα των συναδέλφων μας όλης της χώρας θα αποτρέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν στον όλεθρο και την κοινωνική καταστροφή.


Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος  Ο Γραμματέας
Αλέκος Γαϊτάνος    Παναγιώτης Πεντάκης


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου