Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Αθωωτική απόφαση για την πρώην γιατρό των φυλακών Χίου



 
Αθωωτική απόφαση εξέδωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου τόσο για τη πρώην γιατρό των Δικαστικών Φυλακών Χίου Κυριακούλα Λυμνιούδη όσο και για τον τότε διευθυντή των φυλακών Μιχάλη Γκιάλη, σχετικά με την ευθύνη που είχαν για το θάνατο 26χρονου προφυλακισμένου ως υπόδικου για κλοπή που ήταν και χρήστης ναρκωτικών ουσιών πριν 5 χρόνια στις προαναφερόμενες φυλακές.
Το δικαστήριο τελικά δεν αναβλήθηκε παρόλο που δεν παρίσταται ο συνήγορος υπεράσπισης της γιατρού, ο οποίος σε δηλώσεις του είχε επισημάνει ότι η γιατρός υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των κρατουμένων καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της στις φυλακές, ενώ η γιατρός πριν το θάνατο του 26χρονου είχε προχωρήσει στη δημοσίευση μακροσκελέστατου κειμένου με το οποίο κατήγγειλε τόσο τις συνθήκες κράτησης που επικρατούσαν στις Φυλακές Χίου όσο και τις συνθήκες περίθαλψης των κρατουμένων.
Σε ότι αφορά την αθώωση του τότε διευθυντή των φυλακών καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο (Νοέμβριος 2008) βρισκόταν σε άδεια.
Από την έδρα του δικαστηρίου ο φάκελος επέστρεψε στην Εισαγγελία Χίου με το ερώτημα της εξέτασης των ευθυνών της τότε υποδιευθύντριας των Δικαστικών Φυλακών Χίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποδιευθύντρια την προηγουμένη του θανάτου του 26χρονου είχε ενημερώσει την προϊστάμενή της εισαγγελική αρχή για τις καταγγελίες διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές που είχε κάνει ο άτυχος νεαρός, ενώ αρχικά δεν είχε ασκηθεί εναντίον της καμιά δίωξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου