Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Η Αλωση της Κωνσταντίας... στην Κωνσταντινούπολη

Για δύο μέρες η παράσταση του Μεταξουργείου ταξιδεύει στην Τουρκία

Η Αλωση της Κωνσταντίας... στην Κωνσταντινούπολη


«Η Αλωση της Κωνσταντίας» στην Κωνσταντινούπολη: Για δύο βραδιές η παράσταση του θεάτρου Μεταξουργείου θα ταξιδέψει ως την ….πατρίδα της και να συναντήσει το κοινό της Πόλης. Ξεχωριστή η συνάντηση αυτή με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος και θα τιμήσει με την παρουσία του τη δεύτερη βραδιά στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης.
Πρόκειται για την παραγωγή της σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε και όπου η Αννα Βαγενά μαζί με την Ελένη Γερασιμίδου μοιράζονται τους ρόλους δύο ελληνίδων της Πόλης. Μαζί τους ο Βασίλης Παλαιολόγος. Είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο τουΓιάννη Μακριδάκη και ανέβηκε στο σανίδι χάρη σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Χρήστου Βαλαβανίδη.
Και οι δύο παραστάσεις θα δοθούν στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης. Την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 18.00 και την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 18.30. Την παράσταση της Πέμπτη θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πατριάρχης.
Μέσα από τη διήγηση ενός γράμματος, οι δύο κεντρικές ηρωίδες ζουν ανείπωτες καταστάσεις με σχεδόν αστυνομική πλοκή. Από από τους λίγους Έλληνες που έχουν απομείνει στην Πόλη, οι δύο φίλες παλεύουν να συνυπάρξουν αρμονικά με τους Τούρκους και τις αναμνήσεις της αλλοτινής τους ζωής. Το έργο αφήνει να διαφανούν οι πολιτισμικές, πολιτικές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ των δύο λαών, που καλούνται να συγκατοικήσουν, απρόθυμοι πια αλλά και να καταρρίψουν τις αποστάσεις που τους χωρίζουν. Με αφετηρία και όχημα το χιούμορ ο συγγραφέας καταφέρνει να θίξει εκ νέου ζητήματα που φαίνονται πια σκονισμένα. 
Στην παράσταση θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στην τουρκική γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου