Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σπίτι ανέργου κατάσχει η ΕΥΔΑΠ για οφειλή 831 ευρώ



Το σπίτι του κινδυνεύει να χάσει ένας άνεργος μεταλλεργάτης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και πατέρας δύο παιδιών, καθώς η ΕΥΔΑΠ προχώρησε σε διαδικασία "αναγκαστικής κατάσχεσης" του ακινήτου του, για ποσό μόλις 831 ευρώ, που χρωστούσε στην εταιρεία ο μεταλλεργάτης λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών νερού, τους οποίους αδυνατούσε να πληρώσει λόγω της μακροχρόνιας ανεργίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ριζοσπάστης, η ΕΥΔΑΠ αφού του έκοψε την παροχή νερού, στη συνέχεια έβαλε δικηγόρο για να ερευνήσει για την ακίνητη περιουσία του ανέργου στα υποθηκοφυλάκεια και εντόπισε ότι έχει ένα σπίτι ξεκινώντας στις 29 Μαΐου τη διαδικασία της κατάσχεσης μέσω δικαστικής επιμελήτριας.
Οπως αναφέρεται στην έκθεση της δικαστικής επιμελήτριας «αφού έλαβα υπόψη μου και σε εκτέλεση της με αριθμό ειδικού πρωτοκόλλου 691/22-04-2013 έγγραφης παραγγελίας για κατάσχεση, του Προϊσταμένου της υπηρεσίας Αναγκαστικών Εισπράξεων της επισπεύδουσας εταιρείας με την επωνυμία ΕΥΔΑΠ (....) και του σχετικού πίνακα οφειλών που περιλαμβάνεται στην έκθεση αυτή», «μου δίνεται η νόμιμη εντολή και πληρεξουσιότητα να κατάσχω αναγκαστικά στην κινητή και ακίνητη περιουσία του παραπάνω αναγραφόμενου οφειλέτου»
Μάλιστα η "ευαισθησία" της ΕΥΔΑΠ δεν περιορίστηκε εκεί αλλά ήδη προχώρησε στην εκτίμηση της περιουσίας του ανέργου ορίζοντας τιμή εκκίνησης για τον πλειστηριασμό του σπιτιού του , το ποσό των 30.000 ευρώ και όλα αυτά για 831 ευρώ, οφειλή που με τοκογλυφικές προσαυξήσεις τις οποίες επέβαλε η εταιρεία έφτασε τα 972,39 ευρώ.

Από την πλευρά του μεταλλεργάτη, παρενέβη η αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, που επισκέφθηκε την Πέμπτη τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ απαιτώντας να σταματήσει η διαδικασία, ωστόσο η διευθύντρια του καταστήματος δήλωσε «αδυναμία».

"Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι το οργανωμένο ταξικά προσανατολισμένο κίνημα θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα προχωρήσουμε σε επανασύνδεση του νερού με δικό μας εθελοντικό συνεργείο και δικά μας μέσα" δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης προτρέποντας "να μην επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό, καμία οικογένεια χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην περάσει κανένας πλειστηριασμός. Εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς παράγουμε τον πλούτο και μπορούμε να τον διεκδικήσουμε".

1 σχόλιο: