ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

   Επειδή τελευταία επανήλθε στην επικαιρότητα το θέμα της ανακύκλωσης , ένα θέμα για το οποίο ο Σύλλογός μας είχε προβάλλει σθεναρή αντίδραση και είχε επισημάνει όλα όσα τώρα καταγγέλλονται  και από άλλους , θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
  Δυστυχώς τότε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου δεν ασχολήθηκε καθόλου με τις αιτιάσεις μας , αφού έκρινε , όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις , ότι δεν έχουμε έννομο συμφέρον !! ,  ενώ οι γνωστοί κύκλοι του ντόπιου δημοσιογραφικού κατεστημένου  μας κατηγορούσαν για συντεχνιακές ενέργειες , αφού είχαν αγωνία μήπως με τις πράξεις μας αυτές τους χαλάσουμε μία καλά στρωμένη δουλειά.
   Καλούμε λοιπόν δια του τύπου την Δημοτική Αρχή Χίου να δημοσιοποιήσει επιτέλους  , εάν υπάρχει , τόσο προς εμάς αλλά κυρίως προς το κοινό της Χίου  τη σχετική  σύμβαση που έχει υπογράψει με την επιλεγείσα εταιρεία για την ανακύκλωση , κάτι που παρά τις επανειλημμένες επιστολές μας έχει αρνηθεί πεισματικά να κάνει έως σήμερα .
   Την καλούμε επίσης να μας γνωρίσει εάν  υπάρχει , όπως προβλεπόταν στη σχετική διακήρυξη , αδειοδοτημένος από το Δήμο Χίου σταθμός μεταφόρτωσης ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του όλου εγχειρήματος , κάτι που ήδη είδαμε , μέσω των τοπικών ΜΜΕ, να γίνεται εσπευσμένα και με τυμπανοκρουσίες πριν λίγες εβδομάδες.
      Αυτά για την ώρα και εάν από τις απαντήσεις που θα λάβουμε ή δεν θα λάβουμε  χρειαστεί , θα επανέλθουμε επί του θέματος  .

                                                Για το Δ.Σ.     
  Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γ. Γραμματέας

 ΑΛΕΚ. ΓΑΪΤΑΝΟΣ                                        ΠΑΝΑΓ.  ΠΕΝΤΑΚΗΣ