Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Για στοχοποίηση του Mall κατηγορεί τον Β. Διαμαντόπουλο η κυβέρνηση αλλά...



Παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητά η κυβέρνηση, με αφορμή μια αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλου για το εμπορικό κέντρο "The Mall". Δείτε το βίντεο (που έδωσε η  ΝΔ) με τις δηλώσεις. 
Νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.
Σε μια αποστροφή του λόγου του είχε αναφερθεί στο Mall, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να τον κατηγορεί για "στοχοποίηση" του εμπορικού κέντρου, στο οποίο εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός την περασμένη Κυριακή.
Μάλιστα, η κυβέρνηση καλεί επισήμως τη Δικαιοσύνη να παρέμβει, αν και ο βουλευτής δεν είναι ο μόνος που έχει ασκήσει κριτική ως προς τους όρους με τους οποίους κτίστηκε το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο, στο συγκεκριμένο σημείο.
"Ο κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, 4 ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα. Μετά από αυτό περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Επίσης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα "να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση και τον κ. Διαμαντόπουλο "να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία".
H κυβέρνηση, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο (το παραθέτουμε παραπάνω) με δήλωση του κ. Διαμαντόπουλου, που έγινε πριν 4 μέρες. Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε σε μια αποστροφή του λόγου του: "Ανομία είναι το Mall του κυρίου Λάτση το οποίο είναι αυθαίρετο. Αυτή τη στιγμή λες στον κόσμο στην παραφροσύνη του ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο".
Ωστόσο, στο συγκεκριμένο βίντεο, έχει κοπεί ένα μέρος των δηλώσεων. Όπως μπορείτε να ακούσετε, λίγο πριν αναφερθεί στο Mall, ο κ. Διαμαντόπουλος είχε αναρωτηθεί "ποιος μίλησε για βία;" και πρόσθεσε ότι βία είναι τα μνημόνια, τα μέτρα και να μην έχεις φάρμακα. Ακούστε το σχετικό απόσπασμα.

ΣΥΡΙΖΑ: "Ακολουθούν στρατηγική εμφύλιου διχασμού"
Για "άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας" κάνει λόγο το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που αναφέρονταν σε τοποθέτηση του βουλευτή Β. Διαμαντόπουλου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι "αποκαλύπτονται πλήρως οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας. Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου".
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και από το υπουργείο Δημόσια Τάξης
Σε σκληρή ανακοίνωση προχώρησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να παρέμβει για τις δηλώσεις του βουλευτή του.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του από χθες το βράδυ, επειδή ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας τον κάλεσε να συνταχθεί, μαζί με όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, υπέρ της προάσπισης της νομιμότητας. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί προσβολή!
Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί προσβολή να ανήκει σε αυτόν ο κατά τη δήλωσή του «αναρχικός» βουλευτής Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλος, ο οποίος, όπως αποκαλύπτεται, τέσσερις μόλις ημέρες πριν την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Mall είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο κτίριο «ανομία» σε συνέντευξη Τύπου. Αλλά και είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί στέλνει στους πολίτες το μήνυμα «αυτοκτόνα ή πάρε όπλο», απειλώντας μάλιστα τους πάντες ότι «οι μέρες τους είναι μετρημένες»!
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η ώρα να επιλέξει: συντάσσεται με τη νομιμότητα ή συγκαλύπτει την ανομία; Ανέχεται την στοχοποίηση ή όχι από βουλευτή του; Δικαιολογεί τη βία, ως αντίδραση ή όχι; Ας αφήσει τις προφάσεις περί ευθιξίας και ας ξεκαθαρίσει τη σχέση του με τις συνιστώσες του. Η πρόταση μομφής εις βάρος του από την ελληνική κοινωνία έχει ήδη υποβληθεί", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.
από news247.gr
Και γκαιμπελίσκοι και χαζοί, αφού στο διαδίκτυο δεν χάνεται τίποτα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου