Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Απαλλάσσεται με βούλευμα η Ντόρα Μπακογιάννη για το πόθεν έσχες



Την οριστική απαλλαγή της Ντόρας Μπακογιάννη για την υπόθεση της «ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες» αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών με υπ. αριθμόν 231/13 βούλευμά του. 

Το δικαστικό Συμβούλιο μετά την απαλλαγή του συζύγου της, επιχειρηματία Ισίδωρου Κούβελου τον περασμένο Νοέμβρη ουσιαστικά είχε μόνο το δρόμο της απαλλαγής να διαβεί για τη βουλευτή της ΝΔ , αφού ήδη οι εφέτες είχαν γνωμοδοτήσει ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να απαλλαγεί από την κακουργηματική κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης παρά την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε την παραπομπή του σε δίκη. Η υπόθεση αφορούσε ποσό 1 εκατομμυρίου δολαρίων που δεν δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του2011, το οποίο προέρχεται από ρευστοποίηση μετοχών του κ. Κούβελου στις ΗΠΑ και ακολούθως εμβάστηκε σε λογαριασμό του επιχειρηματία στο Λονδίνο για ναυπήγηση πλοίου. 

Η κ. Μπακογιάννη στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής είχε ζητήσει μετ΄ επιτάσεως την άρση της ασυλίας της «για να μη μείνει καμία σκιά», όπως είχε πει, όπως και έγινε. Πλέον η υπόθεση κλείνει οριστικά και με δικαστική βούλα. 

Π. Στάθης



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου