Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Μετανάστης μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στα Πετράλωνα


 
Ένα ακόμη περιστατικό άγριας δολοφονικής επίθεσης σε βάρος 27χρονου Πακιστανού μετανάστη έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης, αυτή τη φορά στα Πετράλωνα. Συγκεκριμένα, στις 03:20 τα ξημερώματα στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα, δύο άτομα, ηλικίας 25 και 29 ετών, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα επιτέθηκαν με μαχαίρι στο μετανάστη που πορευόταν με ποδήλατο. Για επίθεση από νεοναζί κάνει λόγο ηΚίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ενώ για «άγρια ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από ακροδεξιούς εγκληματίες» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Για αποτυχία των ελληνικών αρχών ενάντια στη ρατσιστική βία μιλά η Διεθνής Αμνηστία. Αντιφασιστική πορεία στα Πετράλωνα διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη οι κάτοικοι της περιοχής. Θα συμμετάσχουν ΣΥΡΙΖΑ και φορείς.

Αμέσως μετά την επίθεση που σημειώθηκε το πρωί ενάντια στον μετανάστη κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν τις φωνές του, βγήκαν έξω και κατάφεραν να διακρίνουν το νούμερο της μοτοσικλέτας. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν αργότερα στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο ένας από τους δύο, ο 29χρονος, είναι πυροσβέστης και υπηρετεί στο Μαρκόπουλο, ενώ ο 25χρονος φίλος του είναι ιδιωτικός υπάλληλος.

Οι δύο δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζονται ότι έγινε παρεξήγηση με τον 27χρονο μετανάστη, επειδή ενώ εκινούντο με το μηχανάκι τους, τους έκλεισε με το ποδήλατό του. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία ο ένας τραυμάτισε τον Πακιστανό με στιλέτο στο στήθος, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, ωστόσο, εξετάζουν τους ισχυρισμούς των δραστών και ερευνούν ακόμα την εκδοχή του ρατσιστικού εγκλήματος, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δικογραφία και να στείλουν τους συλληφθέντες στον εισαγγελέα.

Ο πυροσβέστης τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες της ανθρωποκτονίας για να διευκρινίσουν τις λεπτομέρειες του επεισοδίου.

Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν στο Σύνταγμα από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι τους αναζητούσαν μετά το έγκλημα, με βάση τον αριθμό κυκλοφορίας του σκούτερ στο οποίο επέβαιναν και τον οποίο έδωσε στην Άμεση Δράση ένας οδηγός ταξί, που περνούσε από τον τόπο του εγκλήματος και τους είδε να απομακρύνονται μετά την πράξη τους. Κατά τη σύλληψή τους είχαν επάνω τους δύο στιλέτα.
Διεθνής Αμνηστία: Αποτυχία των ελληνικών αρχών ενάντια στη ρατσιστική βία

Η δολοφονία νεαρού Πακιστανού στην Αθήνα είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αποτυχίας των ελληνικών αρχών να αναλάβουν αποφασιστική δράση ενάντια στη βία με ρατσιστικά κίνητρα, δήλωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.

«Η επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Τον τελευταίο έναν χρόνο έχουμε διαπιστώσει κλιμάκωση των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα», δήλωσε οMarek Marczynski, διευθυντής του Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

«Η Διεθνής Αμνηστία έχει λάβει μαρτυρίες και πληροφορίες για τέσσερα ακόμα περιστατικά, κατά τα οποία Αιγύπτιοι έχουν δεχθεί επιθέσεις και έχουν τραυματιστεί κατά τους τελευταίους δύο μήνες σε περιοχές όπως ο Πειραιάς, το Κερατσίνι και το Μοσχάτο» σημειώνει.

«Οι ελληνικές αρχές πρέπει να διερευνήσουν τα ρατσιστικά κίνητρα και να οδηγήσουν τους υπευθύνους ενώπιον της δικαιοσύνης. Πρέπει να λάβουν επείγοντα μέτρα, προκειμένου να δοθεί τέλος στο μεγάλο αριθμό των εκφοβιστικών ρατσιστικών επιθέσεων στη χώρα» καταλήγει.


Αντιφασιστική πορεία στα Πετράλωνα

Αντιφασιστική πορεία στα Πετράλωνα διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη οι κάτοικοι της περιοχής. Θα συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κάλεσμα για την συγκέντρωση είναι για τις 18.00 στην πλατεία Μερκούρη, και θα ακολουθήσει πικετοφορία και περιοδεία ενημέρωσης στη γειτονιά, μέχρι το σημείο που έγινε η δολοφονία.
«Η άγρια ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από ακροδεξιούς εγκληματίες, ξαναέφερε με τραγικό τρόπο στη δημοσιότητα το ζήτημα της ωμής ρατσιστικής βίας. Την ώρα που η αστυνομία του κ. Δένδια, χρησιμοποιείται ως πρωταγωνιστής των κυβερνητικών επικοινωνιακών «σόου», με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα προβλήματά τους και τον εκφοβισμό τους, φασιστικές συμμορίες εγκληματιών «περιπολούν» ανενόχλητες στους δρόμους της Αθήνας δολοφονώντας ανυπεράσπιστους ανθρώπους» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

«Τυχόν απόπειρα συγκάλυψης του χαρακτήρα της αποκρουστικής πράξης, με κατασκευασμένα επιχειρήματα όπως «διαπληκτισμός», θα βαρύνει όχι μόνο πολιτικά αλλά και ποινικά όσους την επιχειρήσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα συμμετάσχει στην αποψινή συγκέντρωση που καλούν οι τοπικές συλλογικότητες στην πλατεία Μερκούρη, στα Άνω Πετράλωνα στις 6 μ.μ» καταλήγει.

Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή αναφέρει:
«Να σταματήσουμε τις ρατσιστικές δολοφονίες των νεοναζί - Δολοφονία του Σερντάρ Γιακούμπ, Πακιστανού μετανάστη στις 03:20 τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Γενάρη στα Πετράλωνα.

Δύο νεοναζί που επέβαιναν σε μηχανάκι επιτέθηκαν και δολοφόνησαν με μαχαιριές μετανάστη που βρισκόταν στην οδό Φυλασιών και Τριών Ιεραρχών πάνω σε ποδήλατο. Ο Σερντάρ Γιακούμπ, 26 χρόνων, δέχτηκε δολοφονική μαχαιριά κάτω από την ξιφοειδή απόφυση του στέρνου με κατεύθυνση προς την καρδιά.

Η συγκάλυψη και η συνεργασία της Αστυνομίας του Δένδια έχει αποθρασύνει τους νεοναζί που τριγυρνάνε τα βράδια ψάχνοντας για το επόμενο θύμα τους.

Οι φωνές του μετανάστη ξεσήκωσαν τη γειτονιά, κάτοικοι βγήκαν έξω να δουν τι συμβαίνει και κατάφεραν να δουν τον αριθμό από το μηχανάκι που χρησιμοποιούσαν οι ρατσιστές-δολοφόνοι. Χάρη σε αυτή την κίνηση, οι δύο δολοφόνοι συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης στο Σύνταγμα.

Γίνεται ολοένα και πιο επιτακτικό να τσακίσουμε την ναζιστική απειλή. Δεν θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν τη δολοφονική τους δράση. Πρώτη απάντηση το απόγευμα της Πέμπτης 17/1 με πικετοφορία που θα ξεκινήσει στις 6μμ από την πλατεία Μερκούρη, θα κάνει περιοδεία ενημέρωσης στη γειτονιά και θα καταλήξει στο σημείο της δολοφονίας.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με το μεγάλο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Γενάρη στην Ομόνοια στις 2 το μεσημέρι και τη μεγάλη συναυλία στις 4 στο Σύνταγμα.

STOP στις ρατσιστικές δολοφονίες και επιθέσεις! Ποτέ ξανά φασισμός!».
Για καπηλεία της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής με σκοπό τη μικροκομματική εκμετάλλευση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αναφερόμενο στην ανακοίνωση του κόμματος για την άγρια δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα. 
«Η διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματική εκμετάλλευση ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Φθάνει στην καπηλεία της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής. Παριστάνει πως αγνοεί ότι η Ελληνική Αστυνομία ήταν αυτή που συνέλαβε τους δράστες του απεχθούς εγκλήματος, ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση.
Για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη η συνταγματική υποχρέωση είναι μία: νομιμότητα παντού. Είναι θλιβερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται τις ενδεχόμενες συνέπειες των μικροκομματικών ελιγμών του για τον τόπο και την κοινωνία», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.
ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠ΄ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ κε ΔΕΝΔΙΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου