Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

«Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», του Σταύρου Καραβασίλη



Ένα από τα κυρίαρχα προεκλογικά συνθήματα στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ. Ένα σύνθημα που ήθελε να αναδείξει το σκληρό κοινωνικό πρόσωπο της «δεξιάς» των τελευταίων δεκαετιών και να  δώσει ένα διακριτό πολιτικό στίγμα για το ΠΑΣΟΚ. Το άκουσμα του συγκεκριμένου συνθήματος από τους εναπομείναντες υποστηρικτές του κόμματος του Βενιζέλου, μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να εκληφθεί.  Η κυρίαρχη πολιτική αντίληψη του νεοφιλελευθερισμού, της αντι – αριστεράς και της  στοχοποίησης κάθε κοινωνικής αντίδρασης, δεν εφαρμόζεται μόνο από τον κύριο εκφραστή της, τη ΝΔ αλλά και τους αυτοαποκαλούμενους
«σοσιαλιστές» και «δημοκράτες αριστερούς». Οι τρεις πόλοι που συντάσσουν την «νέου τύπου δεξιά» στην προσπάθεια τους να συνεχίσουν την εφαρμογή της πολιτικής που εφαρμόζεται.
Όλοι αυτοί μαζί με το παρασιτικό κεφάλαιο των ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν τον Έλληνα πολίτη πως ευθύνεται ο ίδιος για όλα τα δεινά που του έχουν συμβεί ή προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη συνδέοντας τις κοινωνικές αντιδράσεις με καταλήψεις κτιρίων και αναζητώντας χαμένα «στικάκια» με ύποπτους φοροφυγάδες ενώ η πραγματική ληστεία του έλληνα φορολογούμενου συντελείται με την «νόμιμη» φοροδιαφυγή, φοροαπαλλαγές εφοπλιστικού κεφαλαίου, εξαίρεση από τα χαράτσια μεγάλων εμπορικών καταστημάτων, μείωση φορολογίας για τα μερίσματα των κερδών των μετόχων κ.α. Η Βουλή των Ελλήνων δίνει την χαριστική βολή στον έλληνα εργαζόμενο και στην πολυπόθητη «ανάπτυξη» με το «νέο φορολογικό νομοσχέδιο». Περικοπή φοροαπαλλαγών για τις οικογένειες με παιδιά, ποινή για όσους δεν αποδείξουν ότι καταναλώνουν το 25% του εισοδήματος, εξαιρώντας όμως ιατρικές και ασφαλιστικές δαπάνες.  Η δικαιοσύνη τους σταματάει στην ανακατάληψη της «Βίλλας Αμαλίας» και στην προπαγάνδα των ειδήσεων των 8.
Επίσης τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου προτίθενται να ψηφίσουν το εθνικά προδοτικό ΦΕΚ 240 στο οποίο αναγράφεται :
«ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης»  
Ουσιαστικά ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, αν το ζητήσουν οι δανειστές.
Όλα αυτά σε λιγότερο από μια εβδομάδα ενώ ο ελληνικός λαός βομβαρδίζεται καθημερινά με αποπροσανατολιστικές ειδήσεις και η κοινωνία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο γκρεμό της ύφεσης και της ανεργίας. Το κατεστημένο με τη «νέου τύπου δεξιά» που έχει δημιουργήσει έχει συσπειρωθεί και φαίνεται να κερδίζει τη μάχη, διαλύοντας το κοινωνικό κράτος και χαρίζοντας την περιουσία του ελληνικού λαού  σε ντόπιο και ξένο παρασιτικό κεφάλαιο.  Είναι καθήκον και ευθύνη όλων όσων θέλουν να αποκαλούνται αριστεροί, πατριώτες, δημοκράτες, προοδευτικοί να συσπειρωθούν για να αντιμετωπίσουν το νέο κράτος δεξιάς που δημιουργείται που θα είναι πολύ χειρότερο από την δεξιά που  δεν ήθελαν να ξεχάσουν οι ψηφοφόροι της «πάλαι ποτέ μεγάλης δημοκρατικής παράταξης».

Σταύρος Καραβασίλης

(σημ ΧΣ:Η φωτό είναι επιλογή του ιστολογίου και όχι του αρθρογράφου και είναι απ την χτεσινή πορεία στην Αθήνα υπέρ των καταλήψεων )

2 σχόλια:

  1. απορια. ο κυριος καραβασιλησ πωσ εγινε γραμματεασ του πολυδωρα και με ποιο παραθυρακι εγινε δημ. υπαλληλοσ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απάντηση στην απορία, του ανώνυμου.. Δεν ήταν ποτέ ο κ.Καραβασίλης γραμματέας κανενός Πολύδωρα και στην εκπαίδευση διορίστηκε το 2006 με τις νόμιμες διαδικασίες του Υπουργείου Παιδείας μαζί με εκατοντάδες άλλους συναδέλφους. Όταν θες να έχεις απορίες ή να κατηγορείς κρυμμένος πίσω από μια οθόνη, να έχεις το θάρρος όπως αρθρογράφος να το κάνεις επώνυμα όταν είναι δημόσιο βήμα.
    Σταύρος Καραβασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή