Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Σύμβουλος του Σαμαρά ο πρέσβης Ηλίας Κλης της υπόθεσης Λαγκάρντ



Κομβικό ρόλο στο πλευρό του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά φαίνεται ότι διαθέτει ο πρώην πρέσβης Ηλίας Κλης. Συγκεκριμένα, ο άνθρωπος το όνομα του οποίου ενεπλάκη στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ εμφανίζεται ως ειδικός εκπρόσωπος του πρωθυπουργού για θέματα πολιτιστικών ετών μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας.
Δημοσίευμα της εφημερίδας «Κέρδος», το επιβεβαιώνει. Συγκεκριμένα, στις 22 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείου του υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα με εκπροσώπους της ρωσικής κυβέρνησης αναφορικά με τη διοργάνωση Πολιτιστικού Έτους στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για θέματα Διεθνούς Πολιτιστικής Συνεργασίας, Μιχαήλ Σβιντκόι καθώς επίσης και με το ρωσικό πρεσβευτή στην Αθήνα Vladimir Chkhikvishvili.
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρώην πρέσβης Ηλίας Κλης, ως «ειδικός εκπρόσωπος του πρωθυπουργού για θέματα πολιτιστικών ετών Ελλάδας-Ρωσίας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
Το όνομα του κ. Κλη ενεπλάκη και στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ως ο άνθρωπος που φέρεται να παρέλαβε την αρχική λίστα από το Παρίσι το 2010. Την ίδια περίοδο που επίσημος πρέσβης στο Παρίσι δεν ήταν ο ίδιος αλλά ο κ. Κωνσταντίνος Χαλαστάνης. Τον πρώην πρέσβη αναφέρουν στις καταθέσεις τους στη Δικαιοσύνη, τόσο το στέλεχος του ΣΔΟΕ, Θεόδωρος Φλωράτος όσο και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης.
Το τι ακριβώς έπραξε στο Παρίσι ο κ. Κλης, είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως. Ειδικότερα από τη στιγμή που εμφανίζεται ως σύμβουλος του σημερινού πρωθυπουργού.
αναδημοσίευση από το Κουτί της Πανδόρας
http://www.koutipandoras.gr/?p=31204


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου