Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Πελοπόννησος: Δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών ανακοίνωσε ο Π.Τατούλης



ΤΗ δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στην περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για το 2012.
Ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ειδικότερα την πολιτική βούλησή του να δοθεί προτεραιότητα στη λειτουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στους τομείς της ενέργειας και της ναυτιλίας, με σταθερό εργασιακό και φορολογικό καθεστώς, ενώ χαρακτήρισε μπούσουλα, ο οποίος θα επεξεργάζεται το μοντέλο στο επίπεδο των πολιτικών στοχεύσεων με δεδομένα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό Πελοποννήσου. Με σαφή όπως πρόσθεσε πολιτικό προσανατολισμό, ΣΔΙΤ, μόχλευση της οικονομίας, ελεύθερη οικονομία με σεβασμό σε καθαρούς κανόνες και δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα. 

Ο περιφερειάρχης, στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ, στη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία το επιχειρησιακό πρόγραμμα Πελοποννήσου, υπογράμμισε πως είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα έχει εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση των έργων που περιλαμβάνει, ανακοινώνοντας ότι συγκεκριμένα για την ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης των απορριμμάτων έχουν ήδη εξασφαλιστεί 100 εκατομμύρια από το ΥΠΕΚΑ και το ΕΠΠΕΡΑΑ.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως το 2013 η υλοποίηση των μεγάλων οδικών αξόνων θα βρίσκονται στην ευθύνη της περιφέρειας, ενώ ανακοίνωσε και τη στρατηγική απόφαση να ολοκληρωθεί και το έργο-σημαία του ανατολικού παραλιακού άξονα της Πελοποννήσου. Το πρώτο τρίμηνο του 2013, ακόμη, θα δημοπρατηθούν οι μελετητικές προσεγγίσεις των μεγάλων οδικών αξόνων.

«Από το 2014 θα έχουμε τη δυνατότητα να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ έργα πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ», τόνισε ο κ. Τατούλης και ανέφερε προτάσεις και πολιτικές της περιφέρειας, στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο του πρωτογενούς τομέα ο κ. Τατούλης εξήγγειλε πενταετές κτηνοτροφικό πρόγραμμα με στόχο τη δημιουργία μηχανισμού αξιολόγησης, εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών, των ελαιοτριβών και των τυποποιητών, με επαγγελματικό προσανατολισμό υπογραμμίζοντας ότι μεγάλο στοίχημα της διοίκησης είναι η σύνδεση της περιφέρειας Πελοποννήσου με την παραγωγή νέας γνώσης.
http://www.express.gr/news/finance/673964oz_20130101673964.php3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου