Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ:Τρομοκράτες» δεν είναι οι εργαζόμενοι, αλλά ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση του


– «Προνομιούχοι» δεν είναι οι απολυμένοι, αλλά τα συμφέροντα και οι τραπεζίτες για τους Τρομοκράτες» δεν είναι οι εργαζόμενοι, αλλά ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση του οποίους δουλεύει ο κ. Σαμαράς

Η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, με μια ολοκληρωτικής έμπνευσης επίθεση διαρκείας, επιχειρεί να περάσει με συνεχείς Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που παρακάμπτουν τη Βουλή και καταλύουν το Σύνταγμα τις απολύσεις στο Δημόσιο και στους Δήμους και να κάμψει τις καθολικές αντιδράσεις που συναντούν αυτές..
Στη προσπάθεια της αυτή επιστρατεύτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος χαρακτηρίζει τρομοκράτες και προνομιούχους τους εργαζόμενους, που αγωνίζονται να μη χάσουν τη δουλειά τους.
«Τρομοκράτες» δεν είναι οι εργαζόμενοι, αλλά ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση του – «Προνομιούχοι» δεν είναι οι απολυμένοι, αλλά τα συμφέροντα και οι τραπεζίτες για τους οποίους δουλεύει ο κ. Σαμαράς
Η συλλογική ευθύνη, που καθιερώνει ο κ. Μανιτάκης, ο οποίος ως «γενίτσαρος» προσχώρησε πρόσφατα στο μνημονιακό στρατόπεδο, είναι χαρακτηριστικό των ολοκληρωτικών καθεστώτων.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ  Xίου  εκφράζει τη στήριξη του στον αγώνα εργαζομένων στο Δήμο Χίου, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο ΙΚΑ, στην περ. αυτοδιοίκηση και σε όλο το Δημόσιο.
Σύσσωμη η κοινοβουλευτική μας ομάδα κατέθεσε πρόταση νόμου για το σταμάτημα  των απολύσεων, και την αναδιοργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, καθένα και καθεμία, να πάρουν μαζικά μέρος στη ΑΠΕΡΓIΑ Της 19ης Δεκέμβρη, ενάντια  στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.

Καταγγέλλουμε και την στάση των δύο κυβερνητικών βουλευτών της Χίου, των οποίων η ψήφος υπήρξε καθοριστική  για να διαμορφωθεί η πλειοψηφία  στην Βουλή υπέρ των απολύσεων.

Μόνη λύση είναι ο αγώνας μέχρι την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, και μόνη δημοκρατική διέξοδος οι εκλογές, που θα αναδείξουν μια νέα αριστερή πλειοψηφία και μια κυβέρνηση της Αριστεράς με βάση τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.
Για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων
Για τη δημοκρατική ανασυγκρότηση του τόπου
Ή εμείς ή αυτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου