Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ………., του ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΒΑΤΣΗ


«Να αποενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα, να πατάξομε τους προνομιούχους, να ενωθούμε  όλοι οι εθνικόφρονες» λέει ο πρωθυπουργός.
Την ίδια  ώρα κάποιες χιλιάδες offshore ελλήνων πατριωτών είναι αδύνατο για τον Σαμαρά να φορολογηθούν. Την ίδια ώρα ο Σαμαράς,  για να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα,  μειώνει σκανδαλωδώς τους συντελεστές φόρου κερδών των ΑΕ και ΕΠΕ. Ξετσίπωτα την ίδια ώρα  μιλάει για τους προνομιούχους εργαζόμενους που αντιστέκονται ,άκουσον! άκουσον! ,στις απολύσεις  και επιβαρύνουν  τον κρατικό προϋπολογισμό! Αν καταφέρει να τους απολύσει  κάποιοι  επιχειρηματίες που θα κοστίζουν πολύ περισσότερο και  θα πληρώνουν πολύ κατώτερους μισθούς θα πάρουν τις υπεργολαβίες   που θα προκύψουν από την διάλυση των δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών.Business as usual.
Μετά  από την περίπου τριετή  μνημονιακή υποβάθμιση κάθε πτυχής της  ζωής των εργαζομένων η τελική έφοδος. «Τώρα που έχετε αποκάμει, κάθε ψίχουλο που θα σας πετάει  ο  αυθέντης-  εργοδότης θα  προκαλεί την ευγνωμοσύνη σας» Γιατί είσαστε κατώτεροι και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα χωρίς αφεντικά. μας είπε τις προάλλες ο  Καψής από την TV.
Και βέβαια χρειάζεται καλού –κακού  η συγκρότηση, της παράταξης και του λαού, των δουλοπρεπών, των χαφιέδων ,των απεργοσπαστών, των κυρ- Παντελήδων! Για να εμποδίσουν τα χειραφετητικά προτάγματα των αριστερών δυνάμεων να γίνουν πράξη. Και επειδή  όλοι αυτοί οι ιδεολόγοι  της εθνικοφροσύνης έχουν ανάγκες και γι αυτές μπορεί να πουλήσουν  και τη μάνα τους, η ενοποίηση της εθνικοφροσύνης από κομμάτι της ΧΑ μέχρι Χρυσοχοϊδηδες (ο «πατριωτισμός» τους δεν γνωρίζει όρια) θα περάσει  από την κοινωνική διαίρεση :  το μίσος  και ο φθόνος απέναντι σε όσους αγωνίζονται  θα είναι το σφύριγμα στα  σκυλιά! Για να ορμήξουν  να πάρουν  τη θέση   των ¨προνομιούχων». Ο Φαήλος Κρανιδιώτης πρωτοπαλλήκαρο του Σαμαρά  το είπε όσο πιο καθαρά γινόταν τις προάλλες!
 Γι αυτό κάθε ψέμα, συκοφαντία, διαστρέβλωση  είναι απαραίτητα από τα παπαγαλάκια της εξουσίας. Κεντρικά και τοπικά. Ακόμη ο  χλευασμός της επικοινωνίας  μέσω του  F/B από τον “δημοσιογράφο” σαν ξόδεμα ωρών ταιριάζει γάντι .(Αυτός χλευάζει κάθε τι που  μπορεί να ανατρέψει την  αυταρχική   Τάξη που έχει στο κεφάλι του)Γιατί τα αφεντικά θέλουν «στρατιωτάκια αμίλητα ακούνητα αγέλαστα»
 
¨Όμως  τις μέρες αυτές  που οι πολιτικάντηδες και οι δημοσιογράφοι της εξουσίας θα προσπαθήσουν να πουλήσουν χαζοχαρουμενιά λόγω εορτών, τις μέρες αυτές που τα κράτη, στο όνομα των συνόρων, στέλνουν ανθρώπους  από  άλλες πατρίδες  στον πάτο του Αιγαίου και εμάς μας τσακίζουν ότι όμορφο είχαμε χτίσει με παλιούς αγώνες ας σκεφτούμε πόσο κοντινές είναι οι ζωές  του πρόσφυγα, του μετανάστη του άνεργου, του άστεγου του απολυμένου, του γέροντα χωρίς φάρμακα, Το ίδιο κρύο νιώθουμε, την ίδια απόγνωση, τον ίδιο θυμό. Να καταλάβουμε ποιος είναι  ο πραγματικός εχθρός και ΠΩΣ  ΘΑ  ΑΠΑΛΛΑΓΟΎΜΕ ΑΠΌ ΑΥΤΌΝ.
Να δώσουμε την πρέπουσα απάντηση στους Καψήδες και Σαμαράδες: ΝΑΙ! ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ .
Το πιο άμεσο όμως είναι να χτίσουμε την αλληλεγγύη που έχουμε ανάγκη.
Οι άνθρωποι  στη Μυτιλήνη που συμπαραστέκονται στους απόκληρους έλληνες, στους πρόσφυγες και στους μετανάστες μας δείχνουν   τον πολιτισμό  που έχουμε ανάγκη!
                                                Δημήτρης Λαβατσής
                          Μέλος της Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου