Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ζητείται "τρομοκράτης", του Βαγγέλη Μεννή



Ένα από τα μέτωπα της επίθεσης στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων είναι κι αυτό της δημόσιας υγείας. Τις τελευταίες εβδομάδες οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν τροφοδοτούν την αγορά με τα αναγκαία φάρμακα. Ηλικιωμένοι με επιβαρυμένη υγεία δεν βρίσκουν φάρμακα για την υπέρταση, το διαβήτη ή ακόμη και τον καρκίνο. Σε αρκετές περιπτώσεις οι εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι αναγκάζονται να πληρώσουν το σύνολο του τιμήματος για τα γενόσημα, μέχρι να ενισχυθούν οι προμήθειες των φαρμακαποθηκών.

Έκοψαν από τους συνταξιούχους του ΟΓΑ 30 ευρώ, ενώ ανακεφαλαιώνουν γενναία τις τράπεζες. Είναι οι συνταξιούχοι που κρυώνουν στα διαμερίσματα, που στήνονται στις ουρές των νοσοκομείων, που περιμένουν 5 μήνες για μια ανάλυση αίματος (π.χ. στο Σκυλίτσειο) ακόμη κι αν είναι καρκινοπαθείς. Είναι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που συχνά ταπεινώνονται μπροστά στα γκισέ των δημόσιων υπηρεσιών και σέρνουν βαριά τα πόδια τους φεύγοντας.

Ωστόσο, οι μεγαλοοφειλέτες – λαμόγια που αγοράζουν πανάκριβα ακίνητα είχαν μια πρόσφατη νίκη. Η υπεύθυνη του ΣΔΟΕ που είχε αναλάβει, όχι τη δίωξη τους, αλλά τη φορολόγησή τους, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Οι πολιτικοί – λαμόγια φρόντισαν να την παραιτήσουν.  

Αυτό το άθλιο κράτος, που δέρνει, φυλακίζει, καταστέλλει, ψεκάζει, ποδοπατάει διαδηλωτές, σακατεύει εισοδήματα και θέσεις εργασίας, κλείνει επιχειρήσεις, επιβάλλει τους νόμους του με όπλα τον τρόμο και τη βία. Όμως δεν διαθέτει έναν, έστω ΕΝΑΝ, αλήτη Υπουργό να κυνηγήσει τις φαρμακευτικές που παίζουν με τη δημόσια υγεία. Δεν το είδαμε ποτέ το άθλιο κράτος να συγκρούεται με τους ισχυρούς. Όταν οι εταιρείες πουλούσαν στο ελληνικό δημόσιο τους βηματοδότες των 12.000 ευρώ στην τιμή των 50.000 ήταν καλά. Τώρα, έκοψαν στη Λερναία Ύδρα τα 10 από τα 100 σαγόνια και ενοχλήθηκε.

Ποιος θα την πληρώσει, ο εφοπλιστής; Μα ο συνταξιούχος φυσικά. Αυτός που έστω και με 330 ευρώ θα πληρώσει φόρο! Ενώ ο εφοπλιστής εκβιάζοντας ότι θα μεταφέρει εκτός Ελλάδας τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που ελέγχει (όπως έγραψε το Reuters) δεν θα πληρώσει.

Γι’ αυτό ζητείται "τρομοκράτης". Μήπως επιτέλους τρομάξει και κανείς άλλος εκτός από τον συνταξιούχο και τον υπάλληλο. Τους διαφεύγει βέβαια η αρχαία τραγωδία. Όταν συσσωρεύεις τόση ύβρι, η κάθαρση δεν είναι μακρυά. Όπως δεν ήταν μακρυά για μας τους πολίτες, όταν ανεύθυνα τρέφαμε τόσα χρόνια το τέρας – κράτος νομίζοντας πως θα γλιτώσουμε την ψεύτικη ευημερία μας.  

Β. Μεννής


ΥΓ ο ισχυρισμός του κου Αντιπεριφερειάρχη μας ότι σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ θα επιβληθεί της πολυεθνικής Iberdrola μόνο θυμηδία προκαλεί. Μάλλον έχει στο μυαλό του κάποιο άλλο κράτος, όχι το δικό μας. Μην τους τρομάξετε πολύ, ίσως ιδρώσουν και δεν είναι σικ στους γιάπηδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου