Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

“Με απήγαγαν και μ’ έκλεψαν αστυνομικοί!”

Άλλη μια περίπτωση αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας καταγγέλλεται στην Ελλάδα. Τούτη τη φορά, μέσω άρθρου σε ξένη εφημερίδα, το οποίο και προκαλεί τεράστια ζημιά στο ήδη διαβρωμένο προφίλ της Ελ.Ασ. και της χώρας γενικότερα. Διαβάστε πιο κάτω το απίστευτο περιστατικό που καταγγέλλει Νεοζηλανδός πολίτης.



Τις περιπέτειες που έζησε στα χέρια ελλήνων αστυνομικών το καλοκαίρι στην Κρήτη ένας 29χρονος Νεοζηλανδός περιγράφει σε άρθρο της η εφημερίδα «The New Zealand Herald». Οπως καταγγέλει ο Τζόελ Στίρλινγκ, δύο άνδρες της Αστυνομίας τον απήγαγαν, τον έδειραν και τον λήστεψαν.
Οπως λέει ο νεαρός το καλοκαίρι και ενώ βρισκόταν στα Χανιά για διακοπές, δύο Αστυνομικοί τον έδεσαν με χειροπέδες, τον έσπρωξαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και του έβαλαν ένα τσουβάλι στο κεφάλι.
Μάλιστα, αναφέρει πως στο Αστυνομικό Τμήμα τον κλώτσησαν, τον πέταξαν στο έδαφος, τον έδειραν και του πήραν το πορτοφόλι, στο οποίο είχε μέσα 200 δολάρια.
«Άρχισαν να μου ρίχνουν μπουνιές. Νομίζω ότι χτυπήθηκα στο πρόσωπο με ένα γκλομπ. Ήταν πολύ απειλητικοί. Έλεγαν συνέχεια “Κανείς δεν θα σε σώσει, δε θα φύγεις από εδώ ζωντανός”. Δεν μου έλεγαν γιατί με συνέλαβαν ή τι είχα κάνει» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Πώς γλίτωσε από τα χέρια τους; Σύμφωνα πάντα με τα όσα ο ίδιος περιγράφει την ώρα που ήταν στο κελί μόνος του, έβγαλε το κινητό του που είχε κρύψει στο παντελόνι του και επικοινώνησε με τους γονείς του οι οποίοι και ενημέρωσαν τις τοπικές αρχές και με τη σειρά της ενημερώθηκε και η Interpol.
Ο 29χρονος τώρα μέσω της εφημερίδας προτρέπει τους συμπατριώτες του να είναι πολύ προσεκτικοί όταν επισκέπτονται την Ελλάδα ενώ ο ίδιος δηλώνει πως…. δεν θα πατήσει ποτέ ξανά το πόδι του στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου