Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΚΑΛΟΓΕΡΗ, ΖΕΡΔΕΛΗ: Άμεση ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα στη Χίο


Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων


Σε δύο εβδομάδες συμπληρώνονται δύο μήνες από την έναρξη της καταστροφικής πυρκαγιάς της 18ης Αυγούστου. 
Είναι γνωστό ότι στο άμεσο διάστημα θα ξεκινήσουν οι βροχοπτώσεις καθώς έχουμε εισέλθει πλέον στην φθινοπωρινή περίοδο. 
Σας επισημαίνουμε ότι η περιοχή της Νέας Μονής συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης σε όλο το νησί. Οι απορροές της Νέας Μονής τροφοδοτούν τον ποταμοχείμαρο Παρθένη ο οποίος διέρχεται εντός κατοικημένων περιοχών της πόλης της Χίου. 
Επίσης, σε ότι αφορά τους Ολύμπους η λεκάνη απορροής που τροφοδοτεί τον ποταμοχείμαρο (ο οποίος διέρχεται εντός του χωριού) έχει καεί στο μεγαλύτερο τμήμα της ολοσχερώς. Το συγκεκριμένο χωριό με βεβαιότητα πλέον στην πρώτη ισχυρή βροχόπτωση θα εκδηλωθεί πλημμυρικό φαινόμενο με απρόβλεπτες συνέπειες.
Επίσης παρόμοιας έντασης κίνδυνοι ελλοχεύουν για Λιθί, Βέσσα και Αρμόλια αλλά και για το φράγμα του Κατράρη εντός του οποίου θα καταλήξουν μεγάλες ποσότητες φερτών υλών από τις καμένες περιοχές διαφοροποιώντας την φυσικοχημική σύσταση του νερού που έχει συγκεντρωθεί εκεί. 
Με βάση τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη ότι πολύ σύντομα οι αντιπλημμυρικές μελέτες οι οποίες συντάσσονται -έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Χίου- θα έχουν ολοκληρωθεί συνεχίζει να παραμένει αβέβαιη η υλοποίηση τους διότι δεν έχει εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση.

Ερωτάται ο κ.Υπουργός:
ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε ώστε να στηρίξετε το δίκαιο αίτημα της Περιφέρειας για έγγραφή στο ΠΔΕ επαρκούς χρηματοδότησης για υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων καθώς και για την συνεχή έκκληση του Δήμου της Χίου επαρκή χρηματοδότηση υλοποίησης των αντιπλημμυρικών έργων προκειμένου να προστατευτούν τα χωριά και η πόλη της Χίου;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΚΑΛΟΓΕΡΗ ΑΓΝΗ

ΖΕΡΔΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου