Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ανάπτυξη ερήμην Ανθρώπων.


Κάθε λογικός άνθρωπος και οικονομολόγος θα περίμενε μόλις ξεκίνησε η οικονομική κρίση το κράτος να προσπαθήσει να εκκενώσει τις μεγάλες πόλεις και να στείλει, με κίνητρα, τον άνεργο πληθυσμό στην επαρχία.
Αφού οι μόνες εργασίες στην πόλη είναι η παροχή υπηρεσιών και οι πωλήσεις αναμενόμενο είναι σε μια οικονομία Ύφεσης αυτές οι εργασίες να παράγουν εις το διηνεκές μόνο άνεργους.
Στην επαρχία οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν στον πρωτογενή τομέα , τόσο πλουτοπαραγωγικό σε μία περίοδο παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης και στον ήπιο τουρισμό (αφού σε περιόδους παγκόσμιας ύφεσης ο μαζικός τουρισμός ψοφάει)
Επιπρόσθετα , έτσι, θα αποφορτίζανε και τα μεγάλα αστικά κέντρα από εστίες κοινωνικής αναταραχής και αργά και σταθερά θα υπήρχε μια Ανάπτυξη φιλική για τον άνθρωπο.
Όμως δεν είναι αυτός ο στόχος τους.
Ο στόχος είναι ο αντίθετος.Να νεκρώσει η επαρχία και τα νησιά από ανθρώπους για να εκποιηθούν εύκολα σε ιδιώτες προς πάσαν χρήσιν.Για χωματερές της Ευρώπης, για ΒΑΠΕ (που μετά την εγκατάσταση ελάχιστα εργατικά χέρια χρειάζονται) για τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες με τόσους μόνο εργαζόμενους όσους χρειάζονται, για γήπεδα γκόλφ, για ορυχεία με κάτι λίγους μεταφερόμενους από αλλού εργάτες.
Οι άνθρωποι είναι ανασχετικό εμπόδιο στα νησιά και την επαρχία γιατί αντιστέκονται και δεν παραδίδουν εύκολα τον τόπο τους.
Γι αυτό έχει λογική η πρόταση της τρόικας για εκκένωση νησιών.

Οι κάτοικοι της επαρχίας θα μεταφερθούν βίαια στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου, εκεί, άλλοι θα αλληλοφαγωθούν, άλλοι θα πεθάνουν από πείνα και αρρώστειες και όσοι είναι απαραίτητοι θα μεταφέρονται στην κοντινότερη Βιομηχανική Ζώνη για να δουλεύουν 13 ώρες την μέρα.
Μαντρωμένοι  στις πόλεις δεν θα έχουν ούτε τα προς το ζην που στη φύση εύκολα ή δύσκολα παράγει μόνος του κάποιος και θα αποτελούν εξαρτημένους σκλάβους και του ψωμιού ακόμα.
Απ την άλλη δε πολύ εύκολα ελέγχονται οι άνθρωποι μαντρωμένοι σε μία πόλη φυλακή παρά σε μικρές κοινότητες της επαρχίας.
Εάν διαβάσετε τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε γιατί η τιμή των εισιτηρίων  για την άγονη γραμμή αυξάνεται , γιατί κόπηκε η φοροαπαλλαγή για τα μικρά νησιά, γιατί εν τέλει παραπέμπονται άνθρωποι στις Σκουριές με την κατηγορία της "στάσης"
Γιατί "στέκονται" εμπόδιο στην ανάπτυξη οδοστρωτήρα χωρίς ανθρώπους που ετοιμάζεται.


Σοφία Λαμπίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου