Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημέρωση από ΚΙΝΗΜΑ 18




Σήμερα εστάλη στον Υπουργό Περιβάλλοντος και στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ (ΕΥΠΕ), η οποία χειρίζεται το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου Αιγαία Ζεύξις της πολυεθνικής Ιμπερντρόλα Ρόκας, η επιστολή που απηύθυνε ο Γιάννης Μακριδάκης και συνυπέγραψαν χίλιοι τετρακόσιοι δέκα οκτώ (1418) Έλληνες πολίτες ζητώντας την απόσυρση της συγκεκριμένης ΜΠΕ ως μη ισχύουσας πλέον υπό τις σημερινές περιβαλλοντικές συνθήκες του νησιού της Χίου. Οι υπογράφοντες ζητούν επίσης την πλήρη απεμπλοκή του νησιού από τον σχεδιασμό γιγαντιαίων επενδύσεων έτσι ώστε να αφεθεί η φύση σε ηρεμία και να επουλώσει τις πληγές της από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά.
Εστάλη επίσης η λίστα των εκατόν εξήντα πέντε (165) Ελλήνων καλλιτεχνών οι οποίοι συνυπογράφουν στο σχετικό αίτημα καθώς και τα ονόματα πεντακοσίων (500) και πλέον πολιτών, οι οποίοι απέστειλαν ηλεκτρονικό μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Γανιάρη με τα ίδια αιτήματα.

Όλοι εμείς οι Έλληνες πολίτες που υπογράψαμε αυτά τα κείμενα καλούμε την Περιφερειακή και την Κεντρική Διοίκηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο νησί και στο μέλλον του.
Ζητούμε απόσυρση και ακύρωση του συγκεκριμένου έργου ΒΑΠΕ αλλά και καμία μεγάλης κλίμακας επένδυση στη Χίο.
Ζητούμε σεβασμό στο νησί, στο περιβάλλον, στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του.

Τα σχετικά λινκς:
Τα ονόματα των καλλιτεχνών για τη Χίο: http://www.kinima18.gr/?p=30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου