Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Σαμαράς στην Le Monde: Πουλάμε και τα ακατοίκητα νησιά


thumb
«H Aθήνα είναι έτοιμη να πουλήσει τα ακατοίκητα νησιά της» είναι ο τίτλος συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής Le Monde.
Ο κ. Σαμαράς αφού αναφέρει πως δεν θα μείνει στις υποσχέσεις, σημειώνει ότι μειώθηκε και ο δικός του μισθός, όπως και οι δαπάνες της κυβέρνησης.
Παράλληλα ως απόδειξη - πως δεν θα μείνει στα λόγια- αναφέρεται στο άνοιγμα της Χαλυβουργικής, η οποία « δεν λειτουργούσε εδώ και μήνες από μία μειοψηφία εργατών».
Στη συνέχεια περνάει στις ιδιωτικοποιήσεις (και όχι «αποκρατικοποιήσεις») αυξάνοντας το ποσό-στόχο πάνω από τα 30 δις το 2016, σημειώνοντας πως έχουν πλέον συμπεριληφθεί οι σιδηρόδρομοι, η ΔΕΗ και μία έκταση στην Αττική έως το Σούνιο
Τέλος έρχεται στο επίμαχο θέμα των νησιών το οποίο επιλέγει και ως τίτλο η Le Monde.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δηλώνει  ότι «δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά εκτός από ορισμένα.Τα περισσότερα είναι ακατοίκητα στη μέση του αρχιπελάγους. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργούνται προβλήματα εθνικής ασφάλειας μερικά από αυτά τα νησιά μπορούν να έχουν εμπορική χρήση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ξεπούλημα αλλά για την μετατροπή αχρησιμοποίητων εκτάσεων σε ένα κεφάλαιο που μπορεί να αποδώσει εισοδήματα σε μια δίκαια τιμή».
άντε με το καλό κι αυτά που καίγονται, ακατοίκητα θα είναι σε λίγο
εσύ εξάλλου θα πούλαγες μέχρι και τη γιαγιά σου την Πηνελόπη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου