Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Βραδιά Duende με τον Antonio Negro Santiago



Στο φέγγος του CITRUS
ΣΑΒΒΑΤΟ, 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 9μμ.
Βραδιά Duende με τον Antonio Negro Santiago 
Είσοδος: 7 €

Φλαμένκο! Ένα ιδιαίτερο είδος μουσικής και χορού (και τρόπου ζωής θα έλεγαν κάποιοι) που ξεκίνησε από την Ανδαλουσία, μια μικρή περιοχή στη Νότια Ισπανία. Το Φλαμένκο (όπως άλλωστε και το Μπλουζ ή ακόμη και το δικό μας Ρεμπέτικο) μπορεί να έχει αρχαίες ρίζες, όμως δεν είναι παραπάνω από δύο αιώνες που εξελίχθηκε σαν ιδιαίτερο μουσικό είδος.

Δεν θα υπήρχε πιο κατάλληλος για να μας μυήσει στον κόσμο της Φλαμένκο κιθάρας και να μας μεταφέρει κάτι από το Duende, το πάθος του Φλαμένκο, από τον Antonio NegroO Antonioγεννήθηκε στη Μασσαλία από γονείς τσιγγάνους της Ανδαλουσίας. Η αστυνομία του δικτάτορα Φράνκο αφού κατέστρεψε τη μικρή οικογενειακή "επιχείρηση" εκτροφής αλόγων, της οικογένειας του Antonio, την εξανάγκασε να καταφύγει στη Μασσαλία. Ο Antonio διδάχθηκε την τέχνη της Φλαμένκο κιθάρας από τούς ανθρώπους της φυλής του και άρχισε να παίζει στις τσιγγάνικες γιορτές και εκδηλώσεις. Εξελίχθηκε σε έναν από τούς καλύτερους κιθαρίστες του Φλαμένκο. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του Φλαμένκο αλλά και της Έθνικ και Εναλλακτικής μουσικής σκηνής.

Μαζί με τον Antonio Negro Santiago εμφανίζονται ο Παντελής Καβύρης στην κιθάρα, ο Μιχάλης Γεράνιος στο Καχόν και ο Σοφοκλής Σκούλτσος στο βιολί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου