Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

To caravan project ξεκινάει- κάλεσμα για επικοινωνία



Δύο δημιουργοί - ο Στρατής Βογιατζής και η Θέκλα Μαλάμου- με μια υποστηρικτική ομάδα καλλιτεχνών και ερευνητών, ξεκινούν ένα οδοιπορικό στην ελληνική ενδοχώρα και στα νησιά και έχοντας ως όχημα τη φωτογραφία, το ντοκιμαντέρ και την αφήγηση, επιδιώκουν να φέρουν στο προσκήνιο προσωπικές ιστορίες, ανθρώπους ξεχωριστούς που θα μας παρασύρουν στη δίνη της μοναδικής τους ζωής. Στους ταραχώδεις καιρούς που διανύουμε, η μετάδοση προσωπικών ιστοριών είναι μια επαναστατική πρακτική που αυξάνει τις αντιστάσεις μας και στροβιλίζει ξανά τη λαχτάρα για ζωή, μεταφέροντας μας έτσι  στον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης.
  Οι ιστορίες είναι τα νήματα που συνδέουν τις ζωές των ανθρώπων και νοηματοδοτούν τη βαθειά ανάγκη του ανθρώπου να κατανοήσει τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του και έπειτα να μοιραστεί και να μεταφέρει αυτή του την μαρτυρία. Aν η ζωή είναι αλληλουχίες από ασύνδετα φαινόμενα και συμβάντα, οι ιστορίες είναι η αδέξια -αλλά αρχέγονη- προσπάθεια του ανθρώπου να δώσει νοήμα σε αυτές τις αλλόκοτες αλληλουχίες. Οι ανθρώπινες ιστορίες, μας βοηθάνε περοσσότερο να αισθανθούμε παρά να πεισθούμε, μας φέρνουν κοντά στο ποιητικό παράδοξο της ζωής, μας ‘αναγκάζουν’ να βιώσουμε τη ζωή σαν ολότητα, όπου κανένας τόνος της ανθρώπινης μελωδίας δεν αφαιρείται, αλλά τους επιτρέπεται ανά πάσα στιγμή να ήχησουν όλοι μαζί. Οι ιστορίες μας εμπνέουν, ηλεκτρίζουν τις ψύχες μας και έχουν τη δύναμη να αφυπνίσουν, να μεταμορφώσουν τις ζωές μας.
 Οι συντελεστές του Caravan Project βασίζονται στην επικοινωνία, τη διάδραση και την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων για την υλοποίησή του. Με το επίσημο ξεκίνημα λοιπόν του Caravan Project, οι δημιουργοί καλούν τους φίλους τους να μοιραστούν μαζί τους ιστορίες και να τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερους  «Ξεχωριστούς Ανθρώπους», από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνεί με το Caravan Project είτε μέσω της ιστοσελίδας του «Ένας Άλλος Κόσμος Είναι Εδώ» http://www.anotherworldishere.com/ είτε μέσω Facebook http://www.facebook.com/pages/Another-World-Is-Here/215631725173344

The  Caravan Project Trailer : http://www.youtube.com/watch?v=Ep9XFZnSvfU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου