Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ζώντας τόσα χρόνια στο νησί των Τυφλών, του Γιάννη Μακριδάκη


Μια μέρα πριν από μερικά χρόνια, ένας ηλικιωμένος φίλος μού είπε σχολιάζοντας την κατάσταση ενός χωριού της Νότιας Χίου: “Εκεί άμα πάει κανένας τουρίστας, δεν θα βρει άνθρωπο που να βλέπει, για να τον κάμει μια βόλτα μες στο χωριό!”
Η Χίος αποκαλύφθηκε τώρα, ξαφνικά, ότι έχει υψηλό ποσοστό Τυφλών με επίδομα. Και βέβαια έχει. Και όλοι τόσα χρόνια ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που έβγαζαν τον καθένα τυφλό και του έδιναν ένα επίδομα. Και βέβαια ξέρουμε ποιους ακριβώς Βουλευτές ψήφιζαν, μέχρι και προχτές ακόμα, οι Τυφλοί που έβρισκαν το φως τους μονάχα πίσω από το παραβάν των εκλογών.
Στο νησί που κάθε δημόσιος φορέας, όπως π.χ. το Νοσοκομείο, αποτελούσε για δεκαετίες σφηκοφωλιά του Πασόκ, στο νησί που ο μεγαλύτερος ιδιωτικός Συνεταιρισμός, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών αποτελούσε και αποτελεί κομματικό τσικό μετρίων πολιτευτών, στο νησί που οι κάθε είδους πολιτευτάδες και βουλευτάδες της δεξιάς και του πασοκικού αυριανισμού κρατούν όμηρους επιδομάτων και ρουσφετιών χιλιάδες ψήφους, κυρίως χωρικών, κάποιοι τώρα μόλις ανακάλυψαν ότι εδώ και χρόνια γίνεται πλιάτσικο με τα επιδόματα τυφλότητας.
Αν θέλετε κύριοι του Υπουργείου Οικονομικών να επιστραφούν τα χρήματα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, δεν έχετε παρά να κάνετε συλλήψεις από κάποιες συγκεκριμένες και διακεκριμένες λίστες. Ο νοών νοείτω.

1 σχόλιο:

  1. στα νοτιοχωρα λενε οτι εχουν πιότερους στραβούς..καποιος γεοπόνος ελεγε μαλιστα οτι η μυρουδιά απο την ξυνοΛΕΜΟΝΙΑ , επιρεάζει αρνητικά την οραση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή