Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Απορρίπτουν τα νοσοκομεία τις… “ελληνικές αιμοδοσίες” της Χ.Α.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Σωτηρία και οι νοσοκομειακοί γιατροί, απορρίπτουν τα σχέδια της Χρυσής Αυγής να διαθέσουν «αίμα ελληνικό και μόνο για Έλληνες», κάνοντας λόγο για «παράλογη, αντιεπιστημονική, παράνομη και ρατσιστική μεθόδευση».



Εδώ και αρκετό καιρό, τα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσουν «Τράπεζα Αίματος μόνο για Έλληνες». Μάλιστα είχαν αρχίσει και τη σχετική οργάνωση αφού με ειδική αφίσα καλούσαν τους πολίτες να δώσουν αίμα αποκλειστικά για Έλληνες στην περιοχή της Λούτσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία 24ωρα, μέλη του κόμματος επιχείρησαν να δώσουν αίμα στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», δηλώνοντας ότι αυτό προορίζεται μόνο για Έλληνες ασθενείς.
Αντιδρώντας, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιάννης Στεφάνου, ενημέρωσε όλες τις υπηρεσίες ότι τέτοιου είδους διακρίσεις δεν μπορούν να γίνουν και δε θα επιτραπεί να γίνουν στο νοσοκομείο: «Δηλώνω κατηγορηματικά πως τηρείται ό,τι ισχύει για όλους τους αιμοδότες. Όλοι δίνουν αίμα με τους διεθνείς κανόνες και αυτό διατίθεται σε κάθε ασθενή που έχει ανάγκη ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα και κόμμα. Δεν δεχόμαστε καμία παρέμβαση», τόνισε στο iatropedia.gr.
Αλλά και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΑΠ) σε ανακοίνωσή της σημειώνει:«Θεωρώντας δεδομένο ότι δεν μπορεί να είναι αληθινή η είδηση πως δημόσιο νοσοκομείο έκανε δεκτή τέτοια παράλογη, αντιεπιστημονική, παράνομη και ρατσιστική μεθόδευση, περιμένουμε άμεσα επίσημες κατηγορηματικές διαψεύσεις από τα νοσοκομεία και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε πως θα εξαντλήσουμε κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέτρο για την περιφρούρηση του πανανθρώπινου και, σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα, χαρακτήρα της ιερής διαδικασίας της αιμοδοσίας και διάθεσης αίματος και παραγώγων του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου