Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Για τον πανικό του δημάρχου Χίου


Ανακοίνωση της Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

Η δημοτική αρχή της Χίου νόμισε ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση για να προχωρά σε απευθείας αναθέσεις κρίσιμων για τη Χιακή κοινωνία έργων (π.χ. ανακύκλωση), για να προσλαμβάνει προεκλογικά ανθρώπους σε θέσεις δίμηνης απασχόλησης, για να ολισθαίνει ακόμη περισσότερο στον ανεξέλεγκτο αυταρχισμό, στην αδιαφάνεια, στο πολλαπλασιαζόμενο σύμπαν των ημιτελών της έργων.
Όπως και η μνημονιακή κυβέρνηση που την στηρίζει (και από την οποία στηρίζεται), λογάριασε χωρίς τους εργαζόμενους.  Υπό το κράτος πανικού για τον προβλεπόμενο από τους δημοκρατικούς θεσμούς έλεγχο των πεπραγμένων της που επίμονα και ανυποχώρητα ζητά το σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο Χίου, ξεπέρασε κάθε όριο κομματισμού, πολιτικού ρεβανσισμού, αυταρχικής καταπάτησης του δικαιώματος σε συνδικαλιστική δράση. Η εκδικητική μετακίνηση του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο Χίου θα απαντηθεί από την κοινωνία και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο και δημοκρατικό βήμα. Αν νομίζουν κάποιοι από το τοπικό πολιτικό κατεστημένο ότι μπορούν με τον αυταρχισμό να περιορίσουν την αναγκαιότατη κριτική και κρίση των εργαζομένων στο ακραία προβληματικό έργο τους, έχουν κάνει μεγάλο λάθος.
Κάτι ακόμη. Δεν είναι νομίζουμε καθόλου τυχαίο που ο πρόεδρος του σωματείου είναι και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της αυτοδιοίκησης (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου στις τελευταίες εκλογές και υποψήφιος νομάρχης Χίου στο παρελθόν). Στις ενέργειες του σημερινού δημάρχου Χίου αποτυπώνεται ο πανικός από τις αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς που θα ενισχύσει το νικηφόρο αυτοδιοικητικό ρεύμα που θα εδραιώσει τη διαφάνεια, τη δημοκρατία, την απόδοση ευθυνών, το τέλος του κομματισμού. Καμία απόπειρα εκφοβισμού πολιτικού αντιπάλου δεν πρόκειται να σταματήσει την αποφασιστική ενίσχυση του  ρεύματος αυτού και στη Χίο.


2 σχόλια:

  1. ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΞΕΡΑΣΕΙ ΟΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ψάξει το ΣΔΟΕ και το πόθεν έσχες των συνδικαλιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή