Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ι. Κοντούλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνος για την άνοδο των μνημονιακών δυνάμεων στην κυβέρνηση



«Η πρώτη εικόνα για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης δεν αντιστοιχεί στο προφίλ ανανέωσης και τεχνοκρατισμού που προωθείται επικοινωνιακά» σημειώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Ακόμα επισημαίνουν «τρεις δυσάρεστες εκπλήξεις», δηλαδή την υπουργοποίηση παλαιοκομματικών και αποτυχημένων υπουργών του παρελθόντος, όπως οι Ευ. Στυλιανίδης και Π. Παναγιωτόπουλος, την περιθωριοποίηση των γυναικών και την επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης «που απλώς θα συμβάλλει στην τόνωση των πελατειακών σχέσεων».

Ι. Κοντούλη: Η "χαμένη ψήφος" υπεύθυνη για την αποτυχία των Οικολόγων Πράσινων
Παράλληλα, η Ι. Κοντούλη, που ηγήθηκε της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων στις δίδυμες εκλογές, με άρθρο της στον Τύπο κάνει απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του άρθρου αυτού στις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτυχία των Οικολόγων Πράσινων να μπουν στη Βουλή. Η Ι. Κοντούλη σημειώνει ότι «η χώρα μετά από δυο εκλογικές αναμετρήσεις βρίσκεται ακριβώς στα ίδια αδιέξοδα, ενώ την τύχη της διαχειρίζονται εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που τα δημιούργησαν» και αποδίδει την αποτυχία των Οικολόγων Πράσινων στη θεωρία της «χαμένης ψήφου».
Στη συνέχεια, η Ι. Κοντούλη επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «ο ηγεμονισμός και ο εκλογικός τακτικισμός του ΣΥΡΙΖΑ, με εκπτώσεις σε πολιτικό λόγο, σε οραματικές αξίες και σε πάγιες δημοκρατικές αρχές, οδήγησε στην ανατροπή της ανατροπής, εγκαθιστώντας ξανά τις μνημονιακές δυνάμεις στην κυβέρνηση, καθαγιασμένες και με τη βούλα της λαϊκής ετυμηγορίας». Η Ι. Κοντούλη αποδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ «ηγεμονιστική ταχτική που στόχευσε, και πρόσκαιρα πέτυχε, τη συρρίκνωση των παράπλευρα αγωνιζόμενων αντιμνημονιακών πολιτικών δυνάμεων» και καταλήγει σχολιάζοντας ότι «είναι αλήθεια ότι τα παιδικά τραύματα αν δεν τα ξεπεράσεις νωρίς, τα αναπαράγεις όταν μεγαλώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου