Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Διαλυμένη χώρα χωρίς εθνική κυριαρχία

Απαίτηση Μέρκελ για δημοψήφισμα για ευρώ ή δραχμή ταυτοχρονα με τις εκλογές!


Σάλος έχει προκληθεί από την παρέμβαση της γερμανίδας καγκελαρίου, κας Μέρκελ στα εσωτερικά της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος που είχε το πρωί της Παρασκευής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. 

Ωστόσο, πριν από λίγο η καγκελαρία διέψευσε ότι η κα Μέρκελ ζήτησε ή πρότεινε δημοψήφισμα στην Ελλάδα, κάτι που στην ουσία αποτελεί διάψευση της ελληνικής κυβέρνησης και κατ'  επέκταση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μόλις αυτό έγινε γνωστό, η Προεδρία της Δημοκρατίας παρενέβη άμεσα και ξεκαθάρισε ότι η ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα όλων όσων συνέβησαν. 

Ένα απίστευτο δηλαδή αλαλούμ με το Βερολίνο να διαψεύδει τον πρώτο πολίτη της Ελλάδας και ο Κάρολος Παπούλιας να διαψεύδει τη διάψευση της γερμανικής καγκελαρίας. 

Από νωρίς επικρατούσε ένα μυστήριο για το τί ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ του κ. Παπούλια και της κας Μέρκελ, αλλά αυτό διευκρινίστηκε αργά το απόγευμα με ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τσιόδρα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κα Μέρκελ μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Ωστόσο, στην ανακοίνωση το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρει πως ένα τέτοιο θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt την πρόταση για δημοψήφισμα την έκανε αρχικά ο κ. Σουλτς κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί με τον Κάρολο Παπούλια. Αυτό προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος με κάθετο τρόπο απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Βγαίνοντας ο κ. Σουλτς από το Προεδρικό Μέγαρο ενημέρωσε τηλεφωνικά την κα Μέρκελ και τότε εκείνη με αφορμή την αντίδραση του κ. Παπούλια, του τηλεφώνησε και του το κατέθεσε και εκείνη ως αίτημα ή σαν σκέψη. 

Κάτι τέτοιο προκαλεί τεράστια ερωτήματα για το τι σχεδιάζει η κα Μέρκελ και για ποιό λόγο ζήτησε κάτι τέτοιο. Ειδικά εάν θυμηθούν οι πολίτες ότι η Ελλάδα βρέθηκε στην πιο άσχημη ημέρα της, όταν στις Κάννες τον Νοέμβριο ο κ. Παπανδρέου πρότεινε δημοψήφισμα και η ίδια η κα Μέρκελ με τον τότε γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί τον κατακεραύνωσαν. 

Με αφορμή αυτή την πρόταση του κ. Παπανδρέου και τις άγριες αντιδράσεις που προκάλεσε στην Ευρώπη, η Ελλάδα απειλήθηκε με έξοδο από το ευρώ και στην ουσία εξαναγκάστηκε να υπογράψει νέα δανειακή σύμβαση που έφερε και το δεύτερο μνημόνιο. Ενώ αυτή η πρόταση του κ. Παπανδρέου ήταν και η τελευταία του πολιτική σελίδα, μιας και οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες τον ταπείνωσαν, όπως είχε αποκαλύψει αργότερα και ο κ. Βενιζέλος. 


Να σημειωθεί ότι οι εκλογές δεν έχουν ακόμα προκηρυχθεί επισήμως καθώς και ότι βάσει του Συντάγματος υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν δικαιούται να προκηρύξει δημοψήφισμα.

7 σχόλια:

  1. «και τι εγινε φραου; Πως τα χασαμε όλα αυτά;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεργκελ...η συνομιλητής και ομογάλακτος του Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..τις επιθυμίες της θα τις μεταφέρει αυθεντικά ο Σαμαράς αν ο μη γενοιτο σπασει οδιάολος το πόδι του και βγει πρώτος στις εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι ευρώ ή δραχμή, αλλά δημοκρατία ή υποταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΥΤΟ ΚΟΥΡΕΥΟΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ...ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή