Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Αρνητικός ο Τατούλης στην εγκατάσταση ενεργειακών μονάδων σε Βάτικα και Μάνη


tatoulis 33
Κάθετα αντίθετος δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στη διάρκεια της τελευταίας του συνέντευξης για τη δημιουργία μεγάλης μονάδας (εργοστάσιο λιγνίτη) στην περιοχή κοντά στην Ελαφόνησο- Νεάπολη αλλά και στις ανεμογεννήτριες στη Μάνη.
Ο κ. Τατούλης είπε συγκεκριμένα πως «η στάση της Περιφέρειας είναι εξαρχής αρνητική, έχουμε σχεδιάσει την εξέλιξη της περιοχής αυτής. Η περιοχή αυτή θα είναι αυστηρά τουριστική, η Ελαφόνησος για εμάς είναι μία συγκεκριμένη σημαντικότατη δομή και δεν θα αφήσουμε κανέναν να δημιουργήσει προβλήματα στο σχέδιο ανάπτυξης που έχουμε. Είναι δε ένα θέμα που έχει ξεκινήσει από το 1998 σας ενημερώνω ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει καμία τέτοια διαδικασία και διεργασία».
Να σημειώσουμε το ζήτημα απασχολεί τους κάτοικους των παραπάνω περιοχών, καθώς δικαιολογημένα φοβούνται πως η βιομηχανοποιήση με οποιονδήποτε τρόπο, θα επιφέρει καταστρεπτικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, το φυσικό τοπίο και κατ' επέκταση την τουριστική ανάπτυξη του τόπου, που αποτελεί και το «δυνατό χαρτί» της Λακωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου