Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Για να μην ξεχνιόμαστε, του Γιάννη Μακριδάκη


Μετά τις πρόσφατες εκλογές οι οροθετικές ιερόδουλες έδωσαν πάλι τη θέση τους στους ψηφοαρνητικούς δούλους των αγορών και των πολυεθνικών.
Σαν να μην έχουν υπογραφτεί ποτέ μνημόνια εξαθλίωσης των πολιτών και εκπόρνευσης της χώρας, σαν να τα ξεχάσαμε όλα τα κακά της μοίρας μας μέσα σε λίγες μέρες συμπεριφέρεται το σύστημα και πασχίζει να διαμορφώσει μια χαλαρή κοινή γνώμη, η οποία θα πάει να ψηφίσει με διλήμματα του ’50.
Για να συνεχιστεί το πλιάτσικο.
Ας θυμηθούμε λοιπόν όσα θέλουν να μας πείσουν πως δεν υπάρχουν και πως δεν υπήρξαν ποτέ και ας φτάσουμε ακόμη περισσότερο οργισμένοι στην κάλπη. Ας έχουμε στο νου μας ότι η χώρα θα ξεπουληθεί, οι τόποι μας θα καταστραφούν ολοσχερώς στο όνομα μιας ανάπτυξης του γιγαντισμού που αυξάνει τα κέρδη των πολυεθνικών.
Ήδη σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ και μελλοντικός βουλευτής της ακροδεξιάς που σχηματίζεται, Σπηλιωτόπουλος, κατηγόρησε τον Συριζα ότι τάσσεται εναντίον της ανάπτυξης διότι στο πρόγραμμά του αναφέρεται το εξής: “Η ανάθεση των ήπιων μορφών ενέργειας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, αντί να προστατεύει το περιβάλλον, το καταστρέφει με τεράστια αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, χωρίς έγνοια για τη φύση και τις ανάγκες του ανθρώπου”
Όσοι νοιαζόμαστε λοιπόν για να μην ξεπουληθεί και εκπορνευτεί η χώρα, ας μην τρέφουμε αυταπάτες, ας μην ξεχνιόμαστε και ας γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε άλλην ευκαιρία. Όσες διαφωνίες κι αν έχουμε με την Αριστερά, όπως αυτή ορίζεται και εκφράζεται στην παρούσα φάση, επιβάλλεται να τις βάλουμε στην άκρη και να την στηρίξουμε. Διότι φανταστείτε να έχουμε στις 18 Ιουνίου δεξιό Υπουργό Περιβάλλοντος. Μαύρο φίδι που μας έφαγε. Δεν θα μπορούμε να ζήσουμε πια στους τόπους μας.
Προσωπικά, αυτό είναι το μόνο κριτήριο που έχει διαμορφώσει την επικείμενη ψήφο μου. Και αισιοδοξώ διότι σκέφτομαι πως η Ελλάδα βράζει από την Κρήτη μέχρι τη Χαλκιδική. Και πως όλα αυτά τα κινήματα υπεράσπισης του τοπίου, του φυσικού κεφαλαίου και της πολιτιστικής της κληρονομιάς δεν θα επιτρέψουν να βγει στη χώρα μας κυβέρνηση φιλοεπνδυτική που θα την καταστρέψει.
Ας μην ξεχνιόμαστε λοιπόν κι ας μην μας παρασέρνουν στην πλαστή πραγματικότητα που κατασκευάζουν καθημερινά μέσα από τα δελτία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου