Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Το Τέλος ως Νέα Αρχή



Δέκα χρόνια μετά την γέννηση της ευρωζώνης πλησιάζει το Ιστορικό αναπόδραστο.
Η εκτίμηση μου πλέον , όχι ως οικονομολόγου αλλά ως ιστορικού, είναι ότι η υπόθεση του μορφώματος του ευρώ φτάνει στο τέλος του.
Όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την ευρωζώνη.
Οι λόγοι είναι κυρίως πολιτικοί και όχι οικονομικοί αλλά αυτά αφορούν τους αναλυτές του μέλλοντος.
Εκείνο που προέχει τώρα είναι -και αυτό το βάρος πέφτει στην Αριστερά- είναι να προετοιμάσει ψυχολογικά και οικονομικά την ελληνική κοινωνία και το κράτος για το Μετά.
Θα είναι τραγικά καταστροφικό στην έξοδό μας απ΄το ευρώ να κυβερνά το σημερινό Σύστημα.Θα τα ξεπουλήσει ΟΛΑ - και εμάς μέσα- ΤΖΑΜΠΑ.
Πρέπει άμεσα να φτιάξουν οι οικονομολόγοι της Αριστεράς ένα σχέδιο εξόδου και μετάβασης στο επόμενό μας νόμισμα .
Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει πρώτα απ΄όλα να γίνουν -αμέσως μετά την έξοδο- μερικά βασικά πράγματα.
Να απαγορευτούν για ένα χρονικό διάστημα οι πωλήσεις Δημόσιας και Ιδιωτικής Περιουσίας (για να αποφύγουμε τα ξεπουλήματα σε όσα κοράκια έχουν περιουσίες έξω και περιμένουν)
Να σταματήσει η οποιαδήποτε συζήτηση αποπληρωμής Χρέους και σε δεύτερη φάση να πληρωθούν όσα χρέη αναγνωρισθούν ως υπαρκτά στο νέο εθνικό νόμισμα και όχι στο οποιοδήποτε ισχυρό επιλέξουμε να έχουμε την ισοτιμία μας.
Να επιλεχθεί πολύ προσεκτικά το Ισχυρό νόμισμα της ισοτιμίας του εθνικού μας νομίσματος με πιθανά ανταλλάγματα.
Να βρεθούν -και θα βρεθούν εύκολα- νέα κράτη δανειστές μας πέρα απ τους συνήθεις τοκογλύφους.
Να κινητοποιηθεί τέλος ο ελληνικός λαός στην αναστήλωση και την αναγέννηση της χώρας όχι μόνο οικονομικά αλλά με νέο Κράτος Δικαίου και Αρχών , με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, ρεαλιστικά και αισιόδοξα.
Το τι θα κάνει η υπόλοιπη Ευρώπη με τα δικά τους εθνικά νομίσματα δεν θα πρέπει να μας αφορα ιδιαίτερα.
Η στρατηγική μας θέση ανάμεσα στην Ανατολή, τη Δύση και την Αφρική θα μας δώσει σίγουρα νέους ισχυρούς συμμάχους και φίλους αν έχουμε ηγέτες έντιμους και θαρραλέους και λαό δυνατό και μάχιμο.
Αισιοδοξώ.



Σοφία Λαμπίκη

4 σχόλια:

  1. Περίμενα υπομονετικά όλες αυτές τις ημέρες να δω ένα σχόλιο στο ιστολόγιό σου. Όχι τόσο από κοινωνική ευαισθησία, η οποία, άλλωστε, πάει περίπατο όταν χρειάζεται, αλλά περισσότερο από ζωοφιλική, αφού έτσι επιμένεις, πολλές φορές σε βαθμό επίπλαστης γραφικότητας, να αυτοπροσδιορίζεσαι. Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Το παλληκαράκι στην Πάτρα, φονεύθηκε γιατί υπερασπίστηκε ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ. Σου λέει τίποτε αυτό; Μήπως γνωρίζεις την εκτίμηση που χαίρει ο πιστότερος φίλος του ανθρώπου στον μουσουλμανικό κόσμο;; (Στο δε Ιραν είναι ποινικοποιημένη η κατοχή του) Μήπως είναι τυχαία η εξαφάνισή του απ' όσες περιοχές έχουν λεηλατηθεί από τους επήλυδες "ταξικούς" αδερφούς σου;;
    Φαντάζεσαι, άραγε, να 'χε συμβεί το αντίστροφο;; Θα μας είχες αρχίσει, ξαναμανα, τα ουρανοκατεβατά ότι δεν αντέχεις αυτή τη χώρα κι ότι μαζεύεις τα μπογαλάκια σου οσονούπω για Βενεζουέλα μεριά.. Αλήθεια, γιατί δεν το κάνεις, να μην επιβαρύνεις και τα λεφτά των φορολογουμένων, να αδειάσει και καμιά θεσούλα για κανά φουκαρά άνεργο;;
    Περιμένω να δώ κι αυτή τη μαλακοπορδή της κενολογίας, τον πολύ Λαβάτση, να βγει πάλι και να μας μιλήσει για τα κακόμοιρα "αγρίμια-αγριμάκια μου" που καλά κάνουν και μας μαχαιρομουνιάζουν. Ας κατέβει στην Πάτρα κι ας πάει να κάνει ιδεολογική διαφώτιση στις οικογένειες των χαροκαμένων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε χρυσαυγίτη κουκουλοφόρε (πλέον τον τίτλο τον κερδίσατε με την αξία σας αφού στα χτεσινά επεισόδια ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ από τους μπάχαλους των εξαρχείων) γιατί ασχολείσαι να σχολιάζεις τις αναρτήσεις μου χωρίς ποτέ να καταλαβαίνεις λέξη απ΄όσα γράφω;
    Να το προσέξεις αυτό γιατί αποτελεί εμμονή και εξάρτηση.
    Τα παραληρήματά σου δεν με αφορούν αλλά αναρωτιέμαι αφού έχετε εξαιρετικά και πολλά μπλογκς οι ακροδεξιοί γιατί μπαίνεις εδώ;Πήγαινε εκεί να ανταλλαξεις απόψεις με τους συντρόφους σου.
    σλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) Καταρχάς, δεν είμαι χρυσαυγίτης· βολική κι εύκολη η κατηγόρηση, δε λέω, σε σημείο που 'χω αρχίσει να πιστεύω πως η ΧΑ σας είναι απολύτως αναγκαία.
    2) Την κατηγορία του κουκουλοφόρου θα τη δεχόμουν από έναν συνεπή και φιλήσυχο μικροαστούλη, αλλά όχι από μια δεδηλωμένη υποστηρίκτρια των μπαχαλάκηδων, των κονσερβοκούτηδων και των εμπρηστών νεοκλασσικών-το 'πιασες το υπονοούμενο καλή μου, ε;
    3) Σχολιάζω ό,τι εσύ αποφασίζεις να εκθέσεις δημοσίως. Ειδαλλιώς κάνε το ιστολόγιο privé με μια ρύθμιση της google στο λεπτό.
    4) Ουδεμία λέξη επί τούτω, γεγονός ιδιαιτέρως χαροποιό, I'd say...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Xρυσαυγίτης είσαι, απλά δεν το λες δυνατά στον εαυτό σου γιατί χειρότεροι χρυσαυγίτες απ τους κασιδιάρηδες είναι οι κοστουμάτοι.
    Αυτοί γεννούν και συντηρούν τους άλλους , τους εγκληματίες.Γεμάτη η Ελλάδα σήμερα από τέτοιους , έχουμε και εκσυχρονιστές,δημιουργιστές και μάνους που αυτοί παρέχουν την ιδεολογική κάλυψη στους άλλους. Άμα το ομολογήσεις στον εαυτό σου θα νιώσεις καλύτερα.Όσο για το κουκουλοφόρος ήταν απολύτως προσωπικό γιατί κάνεις ανώνυμες προσωπικές παραληρηματικές επιθέσεις με καλυμμένη απειλή.Αποκαλύψου αν αντέχεις την βάσανο του χαρακτηρισμού σου .
    σλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή