Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση Βασίλη Τεντόμα



Στις 14/5/2012 έστειλα στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ (Χίου) επιστολή μου με διευκρινίσεις σχετικά με τις θέσεις της περιφερειακής παράταξης Βορ. Αιγαίου "Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό" για την επένδυση Ρόκα. 
Αυτό το θεωρήσαμε απαραίτητο, γιατί στο ρεπορτάζ της παραπάνω εφημερίδας σχετικά με την τοποθέτησή μας στην ημερίδα της Π.Ε. Χίου στις 9/5/2012 στο ΟΜΗΡΕΙΟ δεν αποτυπωνόταν σωστά οι θέσεις μας, αφήνοντας σαφειίς αιχμές για διαφορετική στάση ως προς την επένδυση Ρόκα μεταξύ της παράταξής μας και της πρωτοβουλίας "Χιώτες πολίτες και ανεμογεννήτριες". 
Η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, παραβαίνοντας κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν δημοσίευσε μέχρι χθές την επιστολή μας αυτή. 
Κατόπιν τούτου αποστέλλουμε σε όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ τη παραπάνω επιστολή για ορθή και ολοκληρωμένη ενημέρωση της κοινής γνώμης και παρακαλούμε για τη δημοσίευσή της. Μυτιληνη 17/5/2012
 Βασίλης Τεντόμας
 Επικεφαλής περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»




Μυτιλήνη 14/5/2012
Προς τον διευθυντή της εφημερίδας «Πολίτης»  (ΧΙΟΣ)

Κύριε διευθυντή,
Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας της 12-5-2012 (και προφανώς και στην έντυπη έκδοση, η οποία δυστυχώς φτάνει στη Λέσβο με αρκετή καθυστέρηση) διάβασα ρεπορτάζ που αναφερόταν στο δελτίο τύπου της περιφερειακής μας παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» και κατ΄ επέκταση στη στάση μας σχετικά με την επένδυση Ρόκα.
Στις λίγες γραμμές του ρεπορτάζ φαίνεται καθαρά μια προσπάθεια αντιπαράθεσης της δικής μας στάσης, την οποία χαρακτηρίζετε «ήπιων τόνων»  με αυτήν της πρωτοβουλίας πολιτών της Χίου «Πολίτες Χίου και ανεμογεννήτριες» που με τη συμπεριφορά τους δήθεν προκαλούν «όξυνση».
Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους σας λέω τα εξής:
Οι «Πολίτες Χίου και ανεμογεννήτριες» με αδιάκοπη δουλειά και επιστημονική τεκμηρίωση έχουν καταφέρει να αναδείξουν τη μείζονα σημασία και τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η φαραωνικού μεγέθους επένδυση Ρόκα για τη Χίο.
Προσωπικά συμμετέχω στη «Πρωτοβουλία πολιτών για το ενεργειακό της Λέσβου», η οποία και βρίσκεται σε συνεργασία, συνεχή επικοινωνία και καθημερινή αλληλοενημέρωση με τους «Πολίτες Χίου και ανεμογεννήτριες».
Σαν περιφερειακή παράταξη απαιτούμε και επιδιώκουμε να ξεκινήσει επί τέλους από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η ενημέρωση και διαβούλευση τοπικών φορέων και πολιτών σε Λέσβο και Λήμνο. Ενημέρωση και διαβούλευση που είναι σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο στη Χίο, όχι με πρωτοβουλία βέβαια των θεσμικά αρμόδιων, αλλά αυτής της δραστήριας και αγωνιστικής πρωτοβουλίας πολιτών.
Όσον αφορά στις θέσεις της παράταξής μας, έχουν ήδη εκφραστεί με σαφήνεια στα κατά καιρούς δελτία τύπου που έχουμε εκδώσει, όπως και στο πρόσφατο για την ημερίδα της Χίου, όπου σημειώναμε τη βασική θέση μας και παράμετρο του έργου, ότι :
« το μέγεθος της επένδυσης είναι σαφώς δυσανάλογο με τις ενεργειακές ανάγκες και τη κλίμακα και τη "φέρουσα ικανότητα" των νησιών και ότι η ηλεκτρική ενέργεια, ένα κοινωνικό αγαθό, παραδίδεται με αυτόν τον τρόπο στο ιδιωτικό κεφάλαιο που θα ενδιαφέρεται μόνο να αυξήσει τα κέρδη του σε βάρος των πολιτών – καταναλωτών».
Και ένα τελευταίο.
Προκειμένου το ρεπορτάζ σας να δώσει θετικό πρόσημο στην αξιολόγηση που κάναμε για τις τοποθετήσεις και απαντήσεις των εκπροσώπων Ρόκα και κρατικών φορέων στην ημερίδα αναφέρατε ότι τις χαρακτηρίσαμε «χρήσιμες».
Πράγματι τις χαρακτηρίσαμε χρήσιμες,  όμως μπορεί να είναι τέτοιες είτε επειδή ήσαν κατατοπιστικές και αντικειμενικές είτε επειδή ήσαν αποκαλυπτικές για την υποκειμενικότητα και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης που επεδίωξαν.
Και η άποψή μας για τις τοποθετήσεις και απαντήσεις του πάνελ της ημερίδας φαίνεται καθαρά στα σημεία του παραπάνω δελτίου τύπου της παράταξής μας όπου σημειώναμε:
«Εκφράζουμε όμως τον προβληματισμό μας για την αντικειμενικότητα των απαντήσεων, όχι βέβαια από πλευράς Ρόκα, που φυσικά κοιτάζει να κάνει τη δουλειά του, όσο εκ μέρους των εκπροσώπων ΔΕΗ, ΡΑΕ, ΚΑΠΕ, που πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης μας έκαναν να διερωτηθούμε αν είναι με τη πλευρά του επενδυτή ή του δημόσιου συμφέροντος».
Το ίδιο φαίνεται και από την παρατήρησή μας προς τον κ. Γανιάρη σχετικά με τον ερευνητή του ΕΜΠ ότι:
«…θα πρέπει να δοθεί μια εξήγηση για τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής του εν λόγω επιστήμονα, όταν μάλιστα αφορά σε μια -όπως επισημάνθηκε από πολλούς παραβρισκόμενους- αμφιλεγόμενη επιστημονικά και δεοντολογικά εισήγηση, που "έβγαζε μάτι" ότι ήταν στα μέτρα του Ρόκα».
Μετά από τα παραπάνω, κύριε διευθυντή, θεωρώ ότι είναι αυτονόητη υποχρέωσή σας να δημοσιεύεστε στην αμέσως επόμενη έκδοσή σας την παρούσα επιστολή μου προκειμένου να ενημερωθεί ο Χιώτικος λαός για τις πραγματικές θέσεις της περιφερειακής παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» για την επένδυση Ρόκα.
Με τιμή και εκτίμηση
Βασίλης Τεντόμας
Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

1 σχόλιο:

  1. εάν φιλε περιμένεις να σου δημοσιεύσουν επιστολή χαφιέδες, ρουφιάνοι, Κυπατζήδες, εσατζήδες,κατάδικοι, πληρωμένες πένες μάλλον λάθος κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή