Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Πρόσκληση


Οι Χιώτες Πολίτες και Ανεμογεννήτριες σας προσκαλούν Κυριακή 20 Μάη σε άλλη μία πεζοπορία – περιήγηση στα χνάρια των προγόνων μας με οδηγό το Γιώργο Χαλάτση. Αυτή τη φορά θα επισκεφθούμε το πανέμορφο και ιστορικό «Ρου το λιβάδι» στο Αίπος  το οποίο απειλείται από την εγκατάσταση Αιολικών πάρκων και την διάνοιξη δεκάδων χιλιομέτρων δρόμων.
 
Το «Ρου το λιβάδι» είναι ένα μεγάλο φυσικό κοίλωμα της επιφάνειας της γης (δολίνη) ανάμεσα στο Βροντάδο και την Εγγύσα. Στην περιοχή αυτή του Αίπους, οι άνθρωποι από την αρχαιότητα ξεχαλίκωσαν το έδαφος και δημιούργησαν μεγάλα «γυρίσματα», δηλαδή χωράφια περιτριγυρισμένα με τοιχογύρια, με καλύβια, πηγάδια και εσωτερικό οδικό δίκτυο. Η πρόσβαση από το Βροντάδο γίνεται ακόμα και σήμερα από πέτρινο (σε αρκετό μήκος) μονοπάτι, που συνεχίζει για Εγγύσα, Αντρόλακκο και Ανάβατο.
Σημείο συνάντησης είναι το Αθλητικό Χωριό του Αίπους, στις 9:30 το πρωί. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από τη διασταύρωση του αγροτικού δρόμου με την άσφαλτο για Βολισσό, λίγο πριν το Φλώρι. Μετά από 2 χλμ. χαλαρό περπάτημα φτάνουμε στου «Ρου το λιβάδι», όπου θα γίνει ένας κύκλος 1,5 χλμ. που θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να θαυμάσουμε τμήμα αυτού του μαγικού τόπου.
Απαιτούνται παπούτσια πεζοπορίας, καπέλο και αρκετό νερό. Οι συμμετέχοντες σ’αυτή τη δράση αποδέχονται ότι φέρουν οι ίδιοι την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα.
Χιώτες Πολίτες και Ανεμογεννήτριες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου