Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ



Είναι γνωστό ότι η δημοτική αρχή Λαμπρινούδη αρέσκεται στο να παραδίδει κάθε σπιθαμή παραλίας σε διάφορους επιχειρηματίες για να τις «αξιοποιήσουν» όπως λέει.
Είναι επίσης γεγονός ότι σε κάθε καλοκαιρινή περίοδο οι λουόμενοι βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα ή να φύγουν ή να νοικιάσουν ξαπλώστρα ή ντε και καλά να πιουν καφέ έναντι της ξαπλώστρας ή της ομπρέλας.
Σε  μια αγοραία κοινωνία που το πρώτο εμπόρευμα και μάλιστα φτηνό είναι ο εργαζόμενος άνθρωπος, αυτά μπορεί και να φαντάζουν υπερβολικά για τους πρόθυμους της καπιταλιστικής λογικής που τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται.
 Δυστυχώς, τα παραπάνω, είναι προπομπός μιας αντίληψης που αφορά στην τελική κατάληψη των πάντων, από τον οποιονδήποτε επιχειρηματία σε χώρους όπως οι παραλίες, που θα έπρεπε να ανήκουν στο λαό και όχι να αποτελούν φιλέτα προς ενοικίαση και μάλιστα για το ιερατείο της δημοτικής αρχής.
Κλασική είναι η περίπτωση με τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Τομάζο, που από αναψυκτήριο στην Μπέλα Βίστα, βλέπουμε να επεκτείνεται σε χρήσεις , που καμιά σχέση δεν έχουν με  τα προβλεπόμενα για τα οποία υποτίθεται ενοικίασε το χώρο, χωρίς μάλιστα να έχουν περάσει και από καμιά  επιτροπή.
Η ίδια πολιτική της ημετεροκρατίας ακολουθείται και σε άλλους δημόσιους χώρους και πεζοδρόμια αφού άλλα λέει η  υπηρεσία και άλλα γίνονται φωτογραφικά.
Η πελατειακή λογική του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής αποδεικνύει το τι περιμένει κάθε δημόσια γη, κάθε δημόσιο χώρο, που επί της ουσίας θα καταπατάται και θα καθίσταται απαγορευτικός για όλους τους άλλους, που πρέπει να μάθουν να ζουν με τις «αξιοποιημένες» παραλίες του κ. Δήμαρχου και της δημοτικής αρχής που προΐσταται.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ καταγγέλλει αυτή την πολιτική και καλεί το λαό να υπερασπίσει το δικαίωμά του για ελεύθερη πρόσβαση παντού.

1 σχόλιο:

  1. άντε να δούμε μετά τι διάλυση του ΠΑΣΟΚ που θα πάει ο πονηρός ΠΟΛΥΣ γιατί ο ωραίος BRUMEL είναι στο Κορυδαλλό,λέτε ο Βενιζέλος να μιλούσε και για αυτούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή