Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Προβάδισμα 10 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει Πανελλαδική έρευνα του Πανεπιστημίου Πατρών

Προβάδισμα 10 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει Πανελλαδική έρευνα του Πανεπιστημίου Πατρών - Πως διαμορφώνεται η νέα Βουλή-Τι σκέπτονται οι ψηφοφόροι Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 22/5-29/5


Τα ευρήματα που καταγράφονται αφορούν την περίοδο 22/5-29/5. 
Το εκλογικό σώμα
Από όλες τις ενδείξεις που υπάρχουν, στις εκλογές του Ιουνίου το εκλογικό σώμα που θα συμμετέχει θα είναι διαφορετικό από το εκλογικό σώμα του Μαΐου. Συγκεκριμένα, οι ψηφοφόροι εκφράζουν σε μεγαλύτερα ποσοστά την πρόθεσή τους να συμμετέχουν και να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουνίου. Όμως, το 13.5% των ψηφοφόρων που συμμετείχε στις εκλογές του Ιουνίου δηλώνει ότι δε θα συμμετέχει σε αυτές του Μαΐου (διαφάνεια 1). Από αυτούς το 8.5% έχουν ψηφίσει κόμματα που μπήκαν στη βουλή την προηγούμενη προεκλογική περίοδο ενώ το 5% είναι ψηφοφόροι μικρότερων κομμάτων που δεν κατάφεραν να μπουν στη βουλή.
Συνεκτιμώντας τις δύο αυτές μεταβολές παρατηρούμε ότι η σύνθεση του εκλογικού σώματος αλλάζει. 
Οι αναποφάσιστοι είναι λιγότεροι
Στην εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου οι αναποφάσιστοι είναι σημαντικά λιγότεροι από τις αντίστοιχες καταγραφές που υπήρχαν για την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου. 
Έτσι, οι αναποφάσιστοι αποτελούν το 11.9% του εκλογικού σώματος. Ο κεντροδεξιός χώρος εμφανίζει ακόμα και τώρα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων (διαφάνεια 14). Και στο χώρο της κεντροαριστεράς εμφανίζονται αναποφάσιστοι ψηφοφόροι οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ και δευτερευόντως από το ΣΥΡΙΖΑ. Το 65% των αναποφάσιστων προέρχεται από τα επτά κόμματα της βουλής και το 35% από τα υπόλοιπα κόμματα.
συνέχεια και πίνακες εδώ:http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/129044

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου