Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αναρχικών και ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Φοβερές σκηνές στο Σύνταγμα, με το ΠΑΜΕ να υποκαθιστά την ΕΛΑΣ !
Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αναρχικών & ΚΚΕ στο Σύνταγμα ξεκίνησαν μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και επεκτάθηκαν σε όλη την Πλατεία.
"Κουκουλοφόροι", ανεβαίνοντας μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να σπάσουν το φράγμα που είχε στήσει το ΠΑΜΕ γύρω από τη Βουλή και να προσεγγίσουν το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται εκεί στο πλάι και οι οποίες παρακολουθούσαν αμέτοχες τις συμπλοκές. Οι κουκουλοφόροι, οι οποίοι πετούσαν στον όγκο των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ σπασμένα μάρμαρα, απωθήθηκαν από την περιφρούρηση του ΚΚΕ.
Υπάρχει, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει κι ένας σοβαρά τραυματίας αλλά και πολλοί άλλοι ελαφρύτερα.
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα με την Αστυνομία να μην παρεμβαίνει.
Στις 15:38 ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Αθανάσιος Κοκκαλάκης διευκρίνισε στον Realfm 97.8 ότι το ΠΑΜΕ είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και ζητά να μην παρέμβουν αστυνομικές δυνάμεις προς το παρόν.
Το μέλος του ΚΚΕ Μαίλης που παρενέβη στο ΣΚΑΙ μίλησε για "προβοκάτορες" και δεν επιβεβαίωσε ή διέψευσε τη δήλωση Κοκολάκη.

Το ΚΚΕ πάντως, ενεργεί από νωρίς το πρωί σαν ένας δεύτερος κλοιός προστασίας του συστήματος μετά τα ΜΑΤ, με τον αποκλεισμό της Βουλής που γινεται στην ουσία για να την προστατεύσει.
Εξαιρετικά επικίνδυνο είναι στις ρευστές πολιτικές συνθήκες που ζούμε ένας πολιτικός χώρος να γίνεται αυτόκλητα προστάτης των διαδηλώσεων και να υποκαθιστά την αστυνομία στη δουλειά της.
Ανοίγεται με τέτοιες συμπεριφορές ο Ασκός του Αιόλου που υπάρχει φόβος να δώσει το δικαίωμα και σε άλλους πολιτικούς χώρους ή μορφώματα να παρεμβαίνουν σε συγκεντρώσεις ως vigilantes.

5 σχόλια:

  1. δεν ντρέπεστε να λέτε ότι το ΠΑΜΕ υποκαθιστά την ΕΛΑΣ ΝΤΟΠΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η περιφρούρηση της Βουλής ποιού είναι αρμοδιότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι δεν υποκαθιστά τα ΜΑΤ... Το ότι είχατε περιφρουρήσει τη βουλή απ' οποιονδήποτε άλλον εκτός των ήρεμων και άβουλων προβάτων σας δε δείχνει τίποτα τέτοιο. Ούτε το ότι δώσατε στην αστυνομία τους "προβοκάτορες της αστυνομίας" (sic!!) δείχνει κάτι τέτοιο. Α! Και που 'σαι; Μην είσαι τόσο λοβοτομημένος και μάθε να προφέρεις κάνα επιχείρημα... Ο μαρξισμός δεν είναι θρησκεία είναι επιστήμη ηλίθιε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή