Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκεί που νομίζουμε πως κάτι αλλάζει και κάπου διακρίνονται δείγματα πολιτισμού στη συμπεριφορά μας, έρχεται η σκληρή πραγματικότητα να μας προσγειώσει στη βάρβαρη κοινωνία που ζούμε.
Την Πέμπτη, τρεις συμπολίτες μας απευθύνθηκαν στο Φιλοζωικό Σύλλογο και ζήτησαν βοήθεια για περιστατικά που προκαλούν ανατριχίλα και δημιουργούν σκέψεις σχετικά με το ποιόν κάποιων ανθρώπων που μας περιτριγυρίζουν.
Στο χωριό Βουνό εγκατέλειψαν ένα μικρόσωμο σκυλάκι το οποίο φοβισμένο κρυβόταν και επιβίωνε από ξεροκόμματα που του πετούσαν ή έβρισκε στα σκουπίδια. Προχθές το πυροβόλησαν αλλά για κακή του τύχη είναι ακόμα ζωντανό. Περιφέρεται ακόμα πιο τρομαγμένο, με μια πληγή στο κεφάλι και βέβαια είναι αδύνατο να το πιάσει κανείς.
Στο χωριό Χαλκειός βρέθηκε θηλυκό σκυλί χτυπημένο βάναυσα στην πλάτη, σκελετωμένο από την ασιτία και αφυδατωμένο από τη δίψα.
Στον Κάμπο εγκατέλειψαν αρσενικό σκυλί, ετοιμοθάνατο από λεϊσμανίαση, να πεθάνει αβοήθητο. Ο σκύλος σερνόταν στο δρόμο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα έπεφτε και ξανασηκωνόταν ψάχνοντας να βρει ένα μέρος για να κρυφτεί. Δεν ήταν νεαρό ζώο, γεγονός που προϋποθέτει πως κάποιοι τον είχαν στο σπίτι τους για μερικά χρόνια. Ήταν τόσο άκαρδοι; Δεν δέθηκαν καθόλου όλα αυτά τα χρόνια με το άτυχο ζωντανό ώστε να το πετάξουν τις τελευταίες ώρες του στο δρόμο;
Παρακαλούμε όποιος γνωρίζει κάτι για τα παραπάνω περιστατικά και επιθυμεί να τα καταγγείλει ας επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα Χίου ή με το Φιλοζωικό Σύλλογο.

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
αρ. μητρ. Πρωτ. Χίου 467/30-09-96
Τ.Θ. 41, Χίος, τηλέφωνο: 6980470162

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου