Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Βοηθήστε μας να βρούμε την Κίκα

Κάποια σκυλιά είναι άτυχα, θαρρείς και όλα συνωμοτούν για να ταλαιπωρούνται συνέχεια ως το σκληρό και επώδυνο τέλος τους. Ελπίζουμε πως η Κίκα δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.

Το Πάσχα ένας ναύτης επικοινώνησε με το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου για να υιοθετήσει ένα λυκόσκυλο. Επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο αδέσποτο λυκόσκυλο στη Χίο, εκείνη την εποχή, ο ναύτης υιοθέτησε την Κίκα από ζωοφιλικό σωματείο της Αθήνας. Η Κίκα ήταν ένα φιλικό και ήσυχο, θηλυκό, καθαρόαιμο Γερμανικό Ποιμενικό, περίπου 3,5 ετών, στειρωμένο και με ηλεκτρονική ταυτότητα 900096000013386. Από την Αθήνα επικοινώνησαν μαζί μας για να ελέγχουμε κατά πόσο προσέχουν το σκύλο οι νέοι ιδιοκτήτες του.

Την 26η Ιουλίου επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Σύλλογο άλλος ναύτης για να πει πως βρήκε στο λιμάνι ένα λυκόσκυλο και να πάμε να το πάρουμε. Του απαντήσαμε πως εάν είναι δικό του το σκυλί να βρει εκείνος κάποιον για να το υιοθετήσει αλλιώς να το αφήσει εκεί που το βρήκε εφόσον όλα τα αδέσποτα στην πόλη της Χίου ταΐζονται από καταστηματάρχες και περαστικούς. Προφανώς η οδύσσεια για την Κίκα είχε ξεκινήσει.

Την 28η Ιουλίου τηλεφωνεί ο Τ. από τη Φάρκαινα για να μας ζητήσει να μαζέψουμε ένα λυκόσκυλο, φιλικό και χαδιάρικο από το γήπεδο της περιοχής. Του απαντήσαμε πως θα ψάχναμε να του βρούμε σπίτι και θα το παίρναμε την 2α Αυγούστου με το αυτοκίνητο του Δήμου Χίου. Ίσως αν την μαζεύαμε αμέσως, η Κίκα τώρα να ζούσε.

Την 30ή Ιουλίου τηλεφωνεί στο Σύλλογο η Ρ. για να ρωτήσει εάν το προηγούμενο βράδυ περισυλλέξαμε από τη Φάρκαινα ένα αδέσποτο λυκόσκυλο που τάιζε εδώ και δύο μέρες. Καταλάβαμε αμέσως πως κάποιος είχε εξαφανίσει το σκύλο.

Όταν στις 13 Σεπτεμβρίου το σωματείο που είχε δώσει την Κίκα για υιοθεσία επικοινώνησε μαζί μας και μας είπε πως είχε χαθεί καταλάβαμε πως οι κλήσεις πριν ενάμιση μήνα αφορούσαν το ίδιο, ταλαίπωρο σκυλί. Ποιος ξέρει σε ποιο βουνό παράτησαν την Κίκα; Πέθανε άραγε από πείνα; Μήπως την κρέμασαν όπως άλλα σκυλιά παλαιότερα; Την πυροβόλησαν και την άφησαν ημιθανή σε κανένα χαντάκι;

Παρακαλούμε όποιος γνωρίζει κάτι και μπορεί να βοηθήσει ώστε να βρεθεί η Κίκα ας επικοινωνήσει με τους ανθρώπους που νοιάζονται για αυτήν στην Αθήνα στο 6909004343 ή με το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίο στο 6980470162.

Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου