Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΣΑ: Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη η επίσκεψη της τρόικας

«Ωμή παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης», χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος, την επίσκεψη κλιμακίου της Τρόικας στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Ο Γιάννης Αδαμόπουλος τονίζει ότι αδυνατεί να αντιληφθεί το λόγο και την ιδιότητα «υπό την οποία οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ενδιαφέρθηκαν να πληροφορηθούν στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, καθιστώντας μάλιστα τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης δικαστές απολογούμενους αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί εν γένει στον κλάδο μας, προβαίνοντας σε χιλιοειπωμένες διαπιστώσεις, ενέργειες, οι οποίες ουδόλως αρμόζουν σε μια ομάδα ανθρώπων «έξωθεν» προερχόμενη, δίχως την παραμικρή δημοκρατική νομιμοποίηση».

Ακόμη, ο πρόεδρος του Συλλόγου επισημαίνει: «Η μακραίωνη δημοκρατική παράδοση της Ελλάδας καθιστά ανεπίτρεπτη κάθε προσπάθεια νομιμοποίητης παρέμβασης στη λειτουργία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, ενός από τους πυλώνες του ίδιου του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από τοποτηρητές που φιλοδοξούν να καταλύσουν θεσμούς σε μια διαπιστωμένη πλέον προσπάθεια κερδοσκοπίας και διαφύλαξης των συμφερόντων των δανειστών μας. Η Δημοκρατία και η κοινωνία μας δεν αντέχουν περαιτέρω προσβολές που μας γυρνούν χρόνια πίσω, σε καταστάσεις ανελευθερίας και πλήρους υποτέλειας».

Και καταλήγει: «Κρούουμε για μία ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας τις ολέθριες συνέπειες που αναμένεται να έχουν παρεμβάσεις όπως η σημερινή, καλώντας κάθε αρμόδιο φορέα να αναλογιστεί τις ιστορικές ευθύνες της στάσης και των πράξεών του και δηλώνοντας πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θα πρωτοστατεί αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας, την αποφυγή εκτροπών και την προστασία εντέλει των συμφερόντων των πολιτών. Οι Έλληνες δικαστές οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Χώρα υπό Κατοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου