Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μέτρα νο 12


- Το νέο μειωμένο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/2011 και από αυτό θα εξαιρεθούν οι νέοι έως 30 ετών και οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, με μόνο έσοδο τη σύνταξή τους, για τους οποίους το αφορολόγητο θα είναι 9.500 ευρώ. Μειώσεις για το αφορολόγητο θα γίνουν και για την ύπαρξη παιδιών και στους πολύτεκνους.

- Ανάλογες περικοπές με το αφορολόγητο, θα γίνουν σε όλες τις φοροαπαλλαγές (π.χ. τόκοι στεγαστικών δανείων, ιατρικές δαπάνες, ασφάλιστρα ζωής, κ.λπ.). Το όφελος για το Δημόσιο θα είναι 0,6% του ΑΕΠ.

- Το ποσό των αποδείξεων δαπανών που θα απαιτείται, θα αυξηθεί, συναρτώμενο ανάλογα με το εισόδημα που θα δηλωθεί. Οι αποδείξεις θα συγκεντρώνονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

- Η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα εφαρμοστεί από την 15η Οκτωβρίου 2012, για την περίοδο 2012- 2013. Εφέτος θα αρχίσει η δημιουργία βάσης δεδομένων, με πληροφορίες από την κατανάλωση σε περιοχές της χώρας με ειδικές κλιματολογικές συνθήκες. Το υπουργείο Οικονομικών, με ειδική εγκύκλιο, θα ορίζει το πώς θα συγκεντρώνονται τα αναγκαία παραστατικά από τους κατοίκους αυτών των περιοχών, οι οποίοι θα πρέπει να τα "διοχετεύουν" στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, είτε ηλεκτρονικά, είτε μέσω ΚΕΠ. Με βάση αυτά τα στοιχεία, θα δίδεται η επιδότηση θέρμανσης

- Με αποκλειστική ευθύνη των υπουργών, θα καταρτισθούν οι κατάλογοι για την εργασιακή εφεδρεία, μετά την απροθυμία πολλών οργανισμών και φορέων να στείλουν λίστες με το 10% ανά φορέα. Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά "στους 900.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δεν υπάρχει ένα 3% που πλεονάζει;".
Η εφεδρεία, θα γίνει υπό την ευθύνη του ΑΣΕΠ, με βασικά κριτήρια, την εγγύτητα προς τη σύνταξη, τις σπουδές, το αντικείμενο εργασίας, κ.λπ.

- Το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ θα εφαρμοσθεί από την 1η Νοεμβρίου και η μείωση του μισθολογικού κόστους θα ανέλθει σε 20% συνολικά. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το νέο μισθολόγιο δεν θα θίξει το 80% των υπαλλήλων, ενώ θα ευνοηθεί ένα περίπου 10% και θα υπάρξει πρόβλεψη για πριμ παραγωγικότητας.

- Aπό τις ιδιωτικοποιήσεις, ζητούνται εφέτος έσοδα 4 δισ. ευρώ (έναντι αρχικού στόχου 5 δις. ευρώ). Ο υπουργός, είπε ότι το ποσό αυτό θα αναπληρωθεί από το 2012, όταν το "πακέτο" θα αφορά κυρίως σε ακίνητα, ενέργεια και τουρισμό.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι της εφεδρείας, τότε, δεν αποκλείεται να δούμε και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

-Αναφερόμενος στη δημοσίευση των ονομάτων μεγαλοφειλετών, των καταθέσεων στην Ελβετία και τον εντοπισμό διαφυγόντων εισοδημάτων ωστόσο όπως τόνισε, παραδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς την αδυναμία της κυβέρνησης, «αν πει κάποιος τώρα ότι θα έχει έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, δεν θα γίνει πιστευτός».

Λοιπόν,
είναι τα τελευταία μέτρα που αναρτούμε στο ιστολόγιο μας.
Και γιατί τα επόμενα θα έχουν τον αύξοντα αριθμό 13 αλλά και γιατί τα μόνα που απέμειναν είναι να πληρώνουν μηνιαίο ενοίκιο προς το κράτος οι ιδιοκτήτες κατοικιών,και Δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ κάθε πρώτη του μηνός αντί να πληρώνονται.
Προτείνουμε στην κυβέρνηση 2 νέους φόρους :
Φορολόγηση της κλανιάς (εξαιρετικά επικερδές αφού όλοι τρώνε εδώ και καιρό όσπρια)με ειδικό πορδόμετρο που θα πληρώνει ο φέρων φορολογούμενος.Οι κουφές θα χρεώνονται διπλά ως ύποπτες φοροπορδοδιαφυγής.
Επαναφορά του Αργομουνιάτικου που θα αποφέρει τεράστια έσοδα καθότι με τα αλλεπάλληλα μέτρα και την διάχυτη κατάθλιψη δεν γαμεί κανείς πιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου