Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Επεισοδιακή διαμαρτυρία στην Κύπρο


Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για τα θύματα της ναυτικής βάσης. Διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και μπήκαν στο Προεδρικό Μέγαρο
Ξεχειλίζει η οργή του κυπριακού λαού για το τραγικό δυστύχημα, στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης", που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες.
Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας, που σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια.
Η εκδήλωση ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας όπου περίπου 3.000 κόσμου συγκεντρώθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των φονικών εκρήξεων.
Μετά την ολοκλήρωση της αναγγελίας των ονομάτων των θυμάτων ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων ξεκίνησε για το Προεδρικό, με πολλούς από τους πολίτες να κρατούν κεριά
Σύμφωνα με το Sigmalive.com, όταν οι συγκεντρωθέντες έφτασαν έξω από το Προεδρικό, κάποιοι από αυτούς πέταξαν αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με δακρυγόνα.
Στη συνέχεια τα πράγματα ξέφυγαν, με τους διαδηλωτές να σπάνε τον αστυνομικό κλοιό και να μπαίνουν στο προεδρικό. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου