Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ψηφίστε, πουλήστε και... βλέπουμε

Ψηφίστε το μεσοπρόθεσμο και ξεκινήστε να πουλάτε για να δούμε μετά την ανάπτυξη, είναι το μήνυμα που στέλνει στην Αθήνα το Eurogroup, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ολι Ρεν να εξαρτούν και πάλι την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου από την έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Το ελληνικό χρέος θα παραμείνει βιώσιμο μόνο αν η Ελλάδα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της, δήλωσε ο Γιούνκερ κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

"Κατανοώ πως οι Ελληνες καλούνται να υποστούν τεράστιες θυσίες, όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος" σχολίασε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το κίνημα των "αγανακτισμένων". "Καταλαβαίνω πως ο ελληνικός λαός έχει την ανάγκη 'να δει την ελπίδα στον ορίζοντα'... Πρέπει να έχουμε σχέδιο για πολιτικές ανάπτυξης που θα μπορούμε να προσφέρουμε στην Ελλάδα και τους πολίτες, διότι στο τέλος εδώ μιλάμε για ανθρώπους... Σας διαβεβαιώ πως θα εξετάσουμε το θέμα με τη χρήση άλλων εργαλείων που θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε την ανάπτυξη σε χώρες με αδύναμη οικονομία... Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει μεγάλο κουράγιο... Και ο ελληνικός λαός δείχνει μεγάλο κουράγιο... Πρέπει να ακούσουμε τα μηνύματα που στέλνουν από τους δρόμους της Ελλάδας οι πολίτες" συμπλήρωσε.
Ωστόσο, απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να φέρει σε πέρας και εγκαίρως το πρόγραμμα-μαμούθ των αποκρατικοποιήσεων ο Γιούνκερ αρκέστηκε στο λακωνικό "οι Ελληνες θα πρέπει να πουλήσουν".
enet.gr

Συγγνώμη παιδιά το κλάσιμο επιτρέπεται σε μας τους έλληνες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου