Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Επιστολή-απάντηση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης στο Δήμαρχο Χίου

ΠΡΟΣ:Δήμαρχο Χίου
κ. Πολυδωρο Λαμπρινούδη

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Οφείλω να σας υποδείξω τη διαχρονική αξία ότι «αρχή άνδρα δείκνυσι», δηλαδή είναι καθοριστικό για αυτόν που κατέχει ένα αξίωμα να διαχειρίζεται με μέτρο την εξουσία που έχει.
Επειδή, όμως, η διαχείριση της Εκπαίδευσης δεν συνιστά εξουσία, αλλά λειτούργημα και προσφορά, εσείς δεν έχετε καμμία αρμοδιότητα στη διαχείρισή της.

Κύριε Δήμαρχε,
Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διοικείται από το Υπουργείο Παιδείας και το διοικητικό ιστό που δομεί η κείμενη και ισχύουσα νομοθεσία. Επομένως, το πώς θα κατανείμω γεωγραφικά τους μαθητές στα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν σας αφορά. Είναι υποχρέωση και δικαίωμά μου. Εξ άλλου τα θέματα διοίκησης υποχρεούμαι να τα συζητώ με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και να είστε σίγουρος ότι έτσι γίνεται .

Οι αρμοδιότητές σας στο χώρο της Εκπαίδευσης αφορούν στην επισκευή συντήρηση των σχολικών κτηρίων, στη διαχείριση των σχολικών επιτροπών και στο να κατανέμετε κάθε χρόνο στα σχολεία του Δήμου σας τα έσοδα από την περιουσία του Σχολικού Ταμείου.

ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Στο εξής, φροντίστε, παρακαλώ, να θυμάστε τα όριά σας σε ό,τι αφορά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να υπάρχει περιθώριο να συνεργαζόμαστε σε θέματα εκπαίδευσης που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Χίου.

Όσο για την έγκρισή σας στον εθελοντισμό που εκδηλώθηκε με την πρωτοβουλία συναδέλφων, σας συγχαίρω που στηρίζετε μια τέτοια πρωτοβουλία.
Και εγώ προσωπικά ως εκπαιδευτικός συγχαίρω και ηθικά στηρίζω αυτή την πρωτοβουλία.

Ως Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όμως, δεσμεύομαι από τις εντολές, τις εγκυκλίους, τις Υ.Α . του Υπουργείου Παιδείας και δε νομιμοποιούμαι να κάνω τίποτα περισσότερο. Επειδή, λοιπόν, η υπηρεσία μας διοικητικά και θεσμικά δεν μπορεί να στηρίξει αυτή την προσπάθεια (παραχώρηση σχολικού κτηρίου κ.τ.λ.), φαντάζομαι πως θα είστε πρόθυμος να τους παραχωρήσετε δημοτικό κτήριο ως χώρο προς στέγαση, ώστε η υποστήριξή σας να μην μείνει μόνο στα λόγια.

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ευτυχία Μ. Βλυσίδου

(δεν χρειάζεται να πούμε σε τί απαντά η κα Βλυσίδου, το αντιλαμβάνεστε απ΄τα συμφραζόμενα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου