Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Μπέλλα Βίστα μία βδομάδα μετά


Αγαπητοί φίλοι
μία βδομάδα μετά τα έργα της κατασκευής καφετέριας πάνω στον αιγιαλό συνεχίζονται κανονικά
Αν και σύμφωνα με το νόμο του Αιγιαλού (Ν.2971/2001) οι Δήμοι που διαχειρίζονται (και βέβαια δεν τους ανήκουν)τους αιγιαλούς οφείλουν να δίνουν άδειες ΜΟΝΟ για εγκατάσταση τροχήλατης καντίνας, βλέπετε με τα μάτια σας ότι έχει στηθεί κανονική κατασκευή περιπτέρου με εξέδρα για τραπέζια και σύμφωνα με πληροφορίες θα χρησιμοποιηθεί από τον ιδιώτη εκμισθωτή και όλος ο ελεύθερος χώρος της μπροστά.
Μία επιπρόσθετη καίρια ερώτηση είναι πού θα διοχετεύονται τα λύματα της επιχείρησης (σαπουνάδες, απορρυπαντικά κλπ) αλλά και της τουαλέττας(;) την οποία θα απαιτήσουν οι πελάτες να υπάρχει. Προφανώς απευθείας στη θάλασσα.
Την βδομάδα που πέρασε απάντηση - δήλωση έκανε μόνο η δημοτική παράταξη ΛΑΣ η οποία και ένιψε τας χείρας της λέγοντας ότι δεν ψήφισε την εκμίσθωση και μάλιστα σχεδόν μας μάλωσε που δεν πλαισιώνουμε τις γραμμές της για να αγωνιστούμε υπέρ των ελεύθερων δημόσιων χώρων.
Εγώ όμως θα σχολιάσω ότι μία δημοτική παράταξη έχει υποχρέωση να ελέγχει και την νομιμότητα των αποφάσεων του Δ.Σ. αλλά και τον τρόπο που εφαρμόζονται.

Με πικρία σχολιάζω ότι δεν άκουσα κουβέντα από τον Σύλλογο Οικολογίας, τους Οικολόγους Πράσινους,τους Αγανακτισμένους της πλατείας Βουνακίου αλλά και άλλους Χιώτες γνωστούς για την ευαισθησία τους περί τα περιβαλλοντικά αλλά και από τους καταγγέλλοντες τις ακροβασίες της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής στην ανάθεση έργων.
Κλείνω λέγοντας ότι ένας πολίτης μόνος του, όσο πείσμα κι αν έχει, όσο αγώνα και αν δώσει ,δεν μπορεί τελικά να έχει αποτέλεσμα εάν δεν στηριχθεί και από άλλους στο πλαίσιο του δικαιώματος στον ελεύθερο δημόσιο χώρο αλλά και στο πλαίσιο της υποχρέωσης (εκ του Συντάγματος εκπορευόμενης) όλων μας να προστατεύουμε το Περιβάλλον.
Ευχαριστώ και παρακαλώ να το προωθήσετε προς ενημέρωση σε όσους το είχατε κάνει και την προηγούμενη φορά
Σοφία Λαμπίκη
18/6/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου