Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση του Μεσοπρόθεσμου


Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης με 155 ψήφους, ενώ κατά ψήφισαν 143 βουλευτές.
Δηλαδή, η σχετική πρόταση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, εγκρίθηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές και καταψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Ψήφισαν συνολικά 298 βουλευτές.

Απόντες ήταν δύο, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και ο προσφάτως ανεξαρτητοποιηθείς βουλευτής Γιώργος Λιάνης.
Η κα. Μπακογιάννη που απουσίαζε στο εξωτερικό απέστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποιεί ότι δεν παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά η επιστολή της δεν συνυπολογίστηκε διότι η βουλευτής δεν απουσίαζε με αποστολή της Βουλής.
Σε αποστολή της Βουλής στο εξωτερικό βρίσκονταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρετός, Χαρά Κεφαλίδου, Μιχάλης Κατρίνης, Μαρία Σκραφνάκη, Βασίλης Γερανίδης, Μιχάλης Παντούλας, Σάββας Εμινίδης, Αλέκος Αθανασιάδης και Κώστας Καρτάλης. Όλοι τους έστειλαν επιστολές με την οποία δήλωσαν ότι ψηφίζουν υπέρ της κυβέρνησης.
Με αποστολή στο εξωτερικό απουσίαζαν και οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Αναστάσιος Νεράντζης και Σωτήρης Χατζηγάκης που με επιστολές τους δήλωσαν ότι δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Υψηλοί τόνοι και αποχωρήσεις

Νωρίτερα, σε υψηλούς τόνους και με αρκετή ένταση συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Την έντονη αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πυροδότησαν οι δηλώσεις του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου ότι η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση της Ελλάδας ήταν το 1981.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησαν προσωρινά.

Επεισόδια μετά την ψήφο εμπιστοσύνης

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα, στη Βασιλίσσης Σοφίας, μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ.
Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες και αντικείμενα κατά των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν. Τα επεισόδια δεν έλαβαν περαιτέρω έκταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου